Team van de week FC Harlingen E5

HARLINGEN ? De meeste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Ook voor het team F3 van fc Harlingen. En met een paar prachtige overwinningen zijn zij door naar de volgende ronde. Maar wie is F3? F3 van fc Harlingen staat onder leiding van Jori van der Meijden. Emiel Postmus mag de kleine knaapjes 2 keer per week trainen. Het team bestaat uit: Lars Helvrich en Luuk Postma (keepers), Jelle Koudenburg, Mente Brandsma ( verdediging), Gijs van der Meijden, Julian Keizer, Ruben Keizer, Wesley Scholtheis (middenveld), Dani?l Postmus en Jesse Smit (spits)

In de allereerste bekerwedstrijd moest F3 het thuis opnemen tegen Oosterlittens F2. Gelukkig voor de ouders was deze wedstrijd naar 12.00 uur verplaatst en verscheen een ieder de zaterdagochtend van de visserijdagen fris en fruitig op het voetbalveld. Door goals van Daniël, Wesley en Luuk wint F3 met 4-3.

Een paar dagen later, woensdag 2 september spelen de mannetjes in Witmarsum tegen Mulier F2. Ook hier slepen ze een overwinning in de wacht. In Witmarsum wordt het maar liefst 0-13! De snelste goal ever wordt al na 48 seconden gemaakt door Wesley. Mulier stond erbij en keek ernaar. Het regende goals voor fc Harlingen. Wesley scoorde na die eerste nóg 5 keer. Ruben en Daniël scoorden allebei 2 keer en Julian, Luuk en Mente scoorden ook.

En toen kwam zaterdag 5 september, de wedstrijd tegen AVC F2. AVC had ook al 2 keer gewonnen en dus moest Harlingen hiervan winnen om de eerste plaats te blijven behouden. Maar net als bij het Nederlands Elftal had ook F3 te kampen met blessures. Gijs liep een gebroken sleutelbeen op met skeeleren en Mente had last van zijn been. Tóch begon Mente aan de wedstrijd!

De jongens gingen hard van start en al na 1 minuut schoot Daniel de bal in het net na een mooie pass van Ruben. Niet lang daarna scoorde Jesse. Julian kon ook prima in het team meekomen en had in de 10e minuut een mooi schot op doel wat nét naast ging. Kort daarop had de keeper van AVC een prima redding, maar in de herkansing maakte Daniel het keurig af. AVC was wat van de schrik bekomen en scoorde ook. Hierna volgde meer kansen voor AVC want door de harde regen waren ‘onze’ jongens er een beetje af. Maar door een paar goede reddingen van Lars werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Helaas zat er voor Mente geen tweede helft meer in.

In de tweede helft begon Luuk gelijk sterk in de goal met een prachtige redding. In de derde minuut zorgde Jelle ervoor dat de cornerbal prachtig voor het doel kwam en het was Daniel die raak schoot! Een prachtige aanval van Julian en Ruben op Jesse eindige net naast de goal. Hierna ging het spel meer over en weer en na een mooie solo scoort AVC met een hard schot. Dan wordt het opeens toch weer spannend en AVC komt meer in het spel. Maar mede door een goede verdediging van Jelle en Lars kan AVC niet meer scoren. De jongens van FC Harlingen geven aan het einde nog 1 keertje gas, de keeper weet een mooi schot van Jesse te keren, maar in de rebound maakt Daniel het karweitje af. Ten slotte nog een goal door Daniel na een prachtige pass van Jesse. Eindstand: 2-6 en dus is fc Harlingen F3 door naar de volgende ronde voor de beker.

Met 23 doelpunten voor en slechts 5 doelpunten tegen staat F3 op de 1e plaats met 9 punten uit 3 wedstrijden. In de competitie kunnen zij zich verder bewijzen want die begint voor F3 op zaterdag 12 september tegen en in Oosterlittens.