Voetbal

Team van de Week: fc Harlingen C1

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 7 november moest het dan gebeuren. De belangrijke wedstrijd van fc Harlingen C1 tegen Workum C1. Voor de twee ploegen die onderaan bungelen in de eerste klasse was deze wedstrijd van groot belang. Voor de mannen was het erop of eronder. Of weer de aansluiting krijgen ?f afhaken. De leiding had daarom besloten om de wedstrijd op een iets andere manier te benaderen, namelijk om met z'n allen te verzamelen bij de shirt sponsor Koopmans Schilders en daar werd vervolgens onder genot van broodjes en soep (gemaakt door Tina Koornstra) iedereen voorbereid op deze belangrijke wedstrijd.

Vriendschap-deskundige Simon Vuyk had de jongens duidelijk gemaakt dat je als team alleen maar goed kunt presteren als je ook daadwerkelijk als vrienden met elkaar om gaat. Niet alleen in goede maar ook in slechte tijden. Hij benadrukte dit, dat het met het team wel degelijk het geval was, gezien de situatie waarin het team momenteel verkeerd. Elke week verliezen de jongens van C1 maar tóch hebben ze veel plezier met elkaar en, ook niet onbelangrijk, altijd een grote trainingsopkomst. Maar het spel wordt wel elke week beter, dus is er wel degelijk sprake van een vriendenteam.

Het team bestaat uit: Jarno Attema, Youri Bouma, Stijn de Bruin, Ayrton Dijkstra, Ben Hager, Tom Helfferich, Thomas Koornstra, Antal Kuipers, Jesse Mulder, Gijs Oswald, Arjan Outhyuse, Bart Vuyk, Markus Zijlstra en Jari Lemmers . Door Peter Outhuyse en Roy Dijkstra worden ze elke week op maandag en woensdag weer klaargestoomd voor de wedstrijden. En dit is een pittige klus. Want met teams als Balk C1, Stiens C1, Akkrum C1, Blauw Wit ’34 C2, FVC C1, Frisia C2, ST SJO RVC/Langweer C1, Flevo Boys C3, SC Bolsward C1 en GAVC C1 is het een hele zware competitie. Toen Simon de briefjes voorlas die de jongens afzonderlijk van elkaar hadden ingevuld met hun eigen voetbal kwaliteiten, kon je er op uit maken dat fc Harlingen C1 een top team is met veel kwaliteit en veel zelfvertrouwen. En ook dát heb je nodig om wedstrijden te winnen. Terwijl de ouders die ook langs waren gekomen nog na zaten te genieten van de koffie en de zelf gemaakte cake van Iris gingen de jongens inclusief de leiding op de fiets richting het voetbalveld om zich om te kleden voor de belangrijke wedstrijd die komen ging.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda