Sport

St?nfries dames 1 nog te sterk voor VVH dames 1

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Dit beloofde meteen een zware pil te worden tegen St?nfries dames 1 uit IJlst. Dit team heeft zich teruggetrokken uit de promotieklasse en coach Reinier meldde daarom dan ook al voorafgaand aan de wedstrijd dat dit ??n van de zwaardere tegenstanders van dit seizoen zou worden. Helaas meldde de buitenspeelster Anna zich voor de wedstrijd ziek. Gevloerd door de griep zag zij geen mogelijkheid om mee te spelen die dag. Ze hadden daarom maar ??n wisselspeelster op de bank, dus het was alle hens aan dek voor iedereen.

De eerste set begonnen ze sterk. Door met een hoge servedruk en echt als een team te spelen stonden ze al snel met 6-0 voor. Het was duidelijk dat Stânfries wat opstartprobleempjes had waar VVH lekker van profiteerden. Halverwege de eerste set kwam Stânfries echter op stoom en begon met meer druk te serveren. Ondanks dat ze het VVH nog aardig lastig maakten wisten ze de set niet te pakken en was de eerste set voor VVH met een stand van 26-24.

Helaas ging Stânfries door zoals ze de eerste set geëindigd waren. De pass kwam niet meer bij de spelverdeelster Yvet en de serve fouten overheersten. Er was niks meer van de strijdlust van de eerste set te zien en VVH verloor dan ook met 17-25.
De derde en vierde set liet VVH zien dat de wedstrijd tegen Stânfries op dit moment nog iets te vroeg in het seizoen kwam. Ze lieten af en toe erg mooi spel zien, maar konden op andere momenten echt niet omgaan met de servedruk. Concluderend kunnen we zeggen dat ze nog te onstabiel aan het spelen waren. De derde set had nog een kantelpunt kunnen zijn, maar er werd toch net met 21-25 verloren. De vierde set werd weer met 17-25 verloren.
Ondanks dat ze deze wedstrijd verloren hebben, zijn ze ervan overtuigd dat ze dit seizoen in het linker rijtje van de poule zullen eindigen. De sfeer en energie in het team is goed, ze weten waar ze aan moeten werken en gaan hier dan ook volle bak mee aan de slag.
Aankomende zaterdag spelen ze om 17.00 uur tegen VC/Zeus2K dames 1 in Sneek. Deze dames staan op dit moment helemaal onderaan. Een mooi moment om puntjes te pakken dus.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda