Sport

Sterke winnaars Weinstube kaatspartij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het werd een mooie maar vooral gezellige Weinstube kaatspartij met de zachte bal in de Waddenhal. Om een plaats in de finale kaatsten Adriaan Aalders, Hein Kuiken en Johan OSI tegen Jos Reinsma, Chris Agema en Gerard Rutten. Het werd een spannende partij tot 5 om 4 voor Reinsma en 0-2 voor Kuiken c.s.

Toen verstapte Aalders zich en hij moest vervangen worden. En zijn vervanger was Retmer Zagemans een 13-jarige jongen uit Witmarsum en seun van Broer Zagemans. En Retmer sloeg vliegend op en ze kwamen op 5 om 5, en net in dat eerst maakte Gerard Rutten wel twee heel domme fouten; hij kaatste als het ware met de tegenstander mee. En op 5-5 en 4-6 besliste Retmer de partij.

De andere halve finale ging tussen Hilbrand Pollema, Wietse ‘Nemo’ Zagemans en Meinke Riem tegen Gerard ‘Kokkel’ Schuyl, Wiebe van Dijk en Broer Zagemans. De vliegende opslag van Gerard Kokkel gaf de doorslag; hij sloeg die Wietse ‘Nemo’ Zagemans om. Bij de stand 3-5 en 4-6 gaf Gerard Kokkel weer een vliegende zitbal. De finale ging dus tussen Gerard Kokkel c.s. tegen Hein Kuiken c.s. en die strijd ging aardig gelijk op. Broer Zagemans oogde wat vermoeid in de finale maar zijn maten Wiebe en Gerard skeurden um ur deur. Twee keer op een kretieke stand dook OSI Dijkman as een panter naar de bal, hij lag voor de kaats maar kreeg de bal in e vlecht op e billug en dan bin je de punten kwiet. Op 5-4 en 6-6 mistte de goed kaatsende Retmer Zagemans (hij is in ieder geval een stuk beter as sien vader Broer) het perk en was Gerard Kokkel c.s. de winnaar. Gerard werd ook koning en mag een jaar de Siepie v.d Ploeg-beker thuis houden.
In de verliezersronde wonnen Sjoerd Stellingwerf, Dirk ‘de Hulk’ Schrik en Simon de Groot van Pollema, Nemo Zagemans en Meinke Riem. Bij de stand 5-3 en 6-4 gaf Dirk Schrik een van zijn befaamde zitballen. De wedstrijd stond onder leiding van Age Tichelaar met dank aan sponsoren Hompy de CD-winkel en Copini brillen.

Eerste prijs
Gerard Schuyl (koning), Wiebe van Dijk en Broer Zagemans
Tweede prijs
Johan OSI Dijksman, Hein Kuiken en Retmer Zagemans
Winnaars verliezersronde
Dirk Schrik, Sjoerd Stellingwerf en Simon de Groot

|Doorsturen

Buienradar



Agenda