Sport

Squashteam Van Hurck 1 zakt naar derde plaats

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In Hoogeveen werd afgelopen zondag het squashteam van Sportcentrum Van Hurck in de Euregio Squashcompetitie voor het eerst geconfronteerd met de koploper in de poule, Stadjershal 4 uit Groningen.

Stadjershal 4 speelt al langer in de C-poule en heeft enkele spelers met een SBN-ranking die niet zouden misstaan in de B-poule. Ruben Altena, Taipan You, Martin van der Ploeg en Simon Bambach waren niet in staat om hun wedstrijden te winnen. Simon Bambach wist slechts een game te winnen en alleen Ruben Altena speelde misschien wel zijn beste wedstrijd ooit. Tegen de technisch zeer vaardige Andre Slump leek hij vooraf kansloos, maar pakte zeer verrassend de eerste game met 11-2. In de tweede en derde game ging het steeds lang gelijk op, maar beide games gingen naar de tegenstander met 11-6 en 11-7.

Aangezien Andre Slump kort voor de wedstrijd ook al vijf games had moeten spelen, kwam het nu ook aan op conditie. Ruben wist op geheel eigen wijze, met veel korte ballen, het spel weer naar zich toe te trekken en won de game met 12-10. In de laatste game kwam Andre Slump conditioneel te kort en gaf Ruben de game en de wedstrijd niet meer uit handen. Een prestatie van formaat. Ondanks de geweldige wedstrijd van Ruben werd van Stadjershal helaas met 14-4 verloren. Tegen de thuis spelende ploeg Maxx Sports 4 werd daarentegen met 12-5 gewonnen. Martin van der Ploeg verloor de wedstrijd, maar Simon Bambach die wederom prijzenswaardig op het laatste moment wilde invallen op pos. 4, wist niet geheel zonder slag of stoot met 3-0 te winnen van de enige dame in het gezelschap.

Taipan You speelde degelijk en wist te winnen met 11-7, 6-11, 11-4 en 11-6. Ruben speelde juist in deze wedstrijd, slordig en sloeg onnodig bijna een hele game aan punten op de plank. Toch wist ook hij te winnen met 3-1. Door de uitstekende prestatie’s is Ruben overigens gestegen naar de eerste plaats van de ranking in de groep Heren Noord die bestaat 276 spelers waaronder ook een aantal B-spelers.

De volgende wedstrijden worden op 15 februari gespeeld in Drachten waar Squash Fryslân 4 en Maxx Sports Hoogeveen 3 de tegenstanders zijn. Deze teams staan op de zevende en vijfde plaats en moeten normaal geen bedreiging zijn voor het handhaven van de derde plaats op de ranglijst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda