Sport

Sponsorendag Vuurzee in Muiden groot succes

Door Jeroen Pietersma
MUIDEN - Afgelopen weekend was er de 24e Muiden Pamus Muiden roeirace, de laatste wedstrijd van het roeiseizoen. Hier is het verslag van Gerda Toering.

Vrijdag avond zijn we richting Muiden gegaan waar we snel geholpen werden door de organisatie. De Vuurzee lag in een mum van tijd te water. Vervolgens naar de slaapboot de Mallejan (Zeilpunt.nl). Boodschappen overladen en een kamer uitzoeken. ’s Avonds nog even gezellig op de boot gezeten en even naar Ome Ko, dit is een café waar het altijd bere gezellig is en erg vol!
De volgende dag weer vroeg op, ontbijten en de mensen/sponsoren, ontvangen die met ons mee gingen varen op onze volg-sloep. Dit is eenzelfde sloep als de Vuurzee, alleen wat groter en met een motor. Dankzij Remco Labohm konden we dit waarmaken.
Half elf was de eerste start, het blijft altijd spannend om weer van start te gaan. Ik roei al wat jaren, maar ik heb altijd nog de zenuwen. We hadden voor ons gevoel goed geroeid, maar voor de uitslag moesten we nog even wachten. Om half twee hadden we de tweede start. Het zelfde rondje om Pampus heen. De volgsloep zat aardig vol en door de aanmoediging krijg je weer kracht om door te gaan. Na de wedstrijd even uitpuffen en daarna een borrel met de sponsoren en de personen/bekenden die ook mee waren.
Om 19.00 uur was de prijsuitreiking, de feesttent was goed gevuld. De Vuurzee was als zesde en als tiende geëindigd in de damesklasse 2. Ons feest kon niet meer stuk!!
Zondag was er nog een wedstrijd en hier zijn we ook als tiende geëindigd. Dit keer gingen een paar mannen mee te roeien en konden er een paar dames van de Vuurzee gaan kijken. De mannen hebben het ook super gedaan, vooral omdat ze nog nooit geroeid hadden. Respect! Na de wedstrijd weer kranen, opruimen en op naar huis. We hebben een super gezellig en leuk weekend gehad.
Wilt u ons ook steunen? Wij staan dit jaar ook op de Zoutsloter Kerstmarkt, met leuke spulletjes en een verloting waar u onder andere een overtocht voor twee personen naar Terschelling met de Harlinger-Terschelling race kunt winnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda