Spannende allerlaatste derby Robur vr1- Harlingen vr1

HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Robur vr 1 en Harlingen vr1 op het programma. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat het de laatste wedstrijd was deze twee teams tegen elkaar speelden. Vanaf volgend seizoen zijn beide clubs namelijk gefuseerd.

Vooraf was er al duidelijk gemaakt dat het niet gemakkelijk zou worden; de thuiswedstrijd werd door Harlingen met 3-1 gewonnen. Om de koppositie te behouden moest er dus gewonnen worden. Met de wind in de rug kreeg Harlingen een paar kansjes maar die werden door Marleen B, Astrid en Marjolein gemist. Ook Robur kwam er af en toe gevaarlijk uit. Deveny voorkwam de voorsprong van Robur door goed keeperswerk. Na een kleine wijziging in de verdediging met Camilla op rechts en Sjoukje op links stond het beter. Kansen waren er bijna niet meer in de loop van de eerste helft en het was 0-0 bij rust.

In de tweede helft was de afspraak om meer druk te zetten op de Robur-verdediging en er moest nauwkeuriger met de kansen omgesprongen worden. Gelijk na de aftrap ging Harlingen op zoek naar de openingstreffer met kansen voor Marleen (bal op de lat), Lotte (bal net over), Astrid (bal net naast), Marjolein (in de handen van de keepster). Verder waren er afstandsschoten van Angela die helaas geen doel troffen. Het was wachten op een goal en die kwam er ook. Door balverlies van Camilla (polletje op het kunstgras) brak Robur door en ging de Robur-speelster alleen op Deveny af. De geboden kans werd koel afgemaakt; 1-0 voor Robur.

De ruggen werden gerecht want er mocht natuurlijk niet verloren worden. Angela zette meer druk naar voren en door goed combineren kreeg Astrid de bal. Ze passeerde enkele Robur-speelsters en schoof de bal beheerst in de hoek; 1-1. Er kwamen kansen uit corners maar de keepster van Robur stond telkens op de goede plek. Robur raakte vermoeid en kwam er niet meer uit. Deveny had de bal in haar bezit en stoomde op naar de helft van Robur, vervolgens gaf ze de bal door aan Angela en zij bedacht zich geen moment en plaatste een afstandsschot laag in de linkerhoek; 1-2. De vreugde en opluchting waren groot bij de speelsters van Harlingen en de vele supporters van Harlingen Vr 1. De laatste minuten werden rustig uitgespeeld. Zo eindigde deze allerlaatste derby tussen de 90-jarige verenigingen Robur en Harlingen. Reden genoeg om allemaal op de foto te gaan.