Sport

Spannend slot Copini 60+ kaatscompetitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De eerste partij op deze slotdag ging tussen de nummers 1 en 2 in het klassement. Ysie Brandsma kaatste met Gerrit Bijdeweg en Geert Voogd tegen Wiebe van Dijk met Piet Stellingwerf en Albert Dijkstra.

Het zag er goed uit voor Brandsma, die 4 punten voorstond op van Dijk en vlot een 2 om 1 voorsprong nam. Daarna begon het echter wat minder te worden bij Brandsma. Normaal jaagt hij kogels naar het perk, maar nu werd hij wat onwis en sloeg zelfs op 6-6 een bal voor. Zodoende kwam Van Dijk c.s. voor met 2 om 3 eersten. Het geluk lachte Van Dijk c.s. toe, toen hij bij de stand 6-6 de opgeslagen bal verkeerd op de hand kreeg maar net over de lijn binnen viel, 2 om 4 dus. En dan de echte veteraan Albert Dijkstra die zo wis as de bank was in ut perk en mooie kaatskes neer lei. En met een goeie opslag van Piet Stellingwerf heb je daar genoeg aan. Bij de stand 2 om 5 en 4-6 kwam er een eind aan deze partij en was Wiebe van Dijk, Ysie Brandsma met 1 punt gepasseerd in het voorlopige klassement.

Omdat het eindklassement berekend wordt over maximaal 10 partijen, vielen er voor drie kaatsers welke 11 of 12 wedstrijden hadden gespeeld door loting 1 of 2 partijen buiten de eindberekening. Ysie Brandsma had met 12 gespeelde partijen dubbele pech door tijdens de loting 2 winstpartijen te verspelen en duikelde in het eindklassement. Wiebe had het geluk nogmaals aan zijn zijde doordat hij met 11 gespeelde partijen 1 verliespartij door loting af kon schrijven zodat zijn behaalde voorsprong groter werd.

Hannes Oudendag, Piet Kuiken en Tommie Zuiderhof kaatsten tegen Gerrit de Vries, Teake Koster en Henkie Bleeker. Ook hier kon je weer zien dat Tommie Zuiderhof een (wel wat oud ) talentje is. Met sien grote klauwen liet ie bijna gien bal zitte, en sien opslag woei altied binnen. En met Hannes en Piet Kuiken als degelijke maten erbij, hewwe je dan een sluutend partuur. Al gaf Henkie Bleeker c.s. zich niet zomaar gewonnen. Henkie dook weer op alle ballen en lag minstens 14 keer op sien vreet. Van sien maten Teake Koster en Gerrit de Vries, wat normaal twee hele besten binne, kreeg hij nou wat te weinig steun omdat se wat uut vorm waren. Hier viel de laatste slag op 5 om 2 en 6-2.

Zo kwam er weer een einde aan een mooie Copini 60+ kaatscompetitie en kon Douwe Broersma de eindstand op papier zetten en samen met Wiebe van Dijk de prijzen uitreiken. Ze bedankten hoofdsponsor Leo Copini heel hartelijk en ook de keurmeesters Age Tichelaar en Claus van Dijk die bloemen kregen en een 40+ keeske. Douwe Broersma werd bedankt voor al het werk dat hij had verricht en mocht Wiebe van Dijk de krans omhangen want die was eerste geworden. Henkie Bleeker kreeg een telegraafje omdat hij de meest fanatieke en enthousiaste kaatser was dit seizoen.

Eindklassement Copini 60+ kaatscompetitie
1 Wiebe van Dijk 62 - 35
2 Piet Kuiken 54 - 39
3 Piet Stellingwerf 52 - 29
4 Hannes Oudendag 52 - 47
5 Tommie Zuiderhof 49 - 45
6 Ysie Brandsma 47 - 40
7 Teake Koster 47 - 41
8 Douwe Broersma 42 - 47
9 Geert Voogd 38 - 39
10 Gerrit de Vries 36 - 38
11 Henk Bleeker 33 - 49
12 Albert Dijkstra 18 - 19
13 Gerrit Bijdeweg 17 - 29
14 Japie Nieuwenburg 7 - 2
15 Anne Bleeker 7 - 11

|Doorsturen

Buienradar



Agenda