Sport

Snelle tijden bij Acht van ?t Derde Haad

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dinsdagavond was er weer gelegenheid om deel te nemen aan de Acht van ?t Derde Haad, de loop van vijf kilometer, waarbij eerst een lus zuidelijk van zwembad ?t Derde Haad gelopen wordt door Groot Ropens en na passage van het zwembad een noordelijke lus door de Oosterparkwijk.

Aan de start stonden twaalf deelnemers die hun conditie over deze afstand mooi konden testen. De omstandigheden waren prima met een temperatuur van rond de 6 graden, een afzwakkende zuidenwind, terwijl de verwachte regenbuien uitbleven.

Ondanks de wat lage opkomst lag de kwaliteit op een zeer hoog peil. Richard Velzen uit Achlum nam met zijn loopmaat Erik Bouma uit IJlst resoluut de kop en beide atleten konden hun strakke tempo aanhouden. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe, zodat zelfs hoofdscheidsrechter Rinnie Brandsma geen duizendste verschil bij de finish kon waarnemen, zodat het nieuwe parkoersrecord (16.59!) op naam van deze beide heren kwam te staan.

Daarachter liepen Harm Alberts en Albert van der Ven gelijk met elkaar op, maar trok Harm uiteindelijk aan het langste eind. Bij de dames toonde Douwina Haan aan dat ze duidelijk profijt had van de looptraining deze winter, want ze wist haar p.r. met maar liefst een minuut te verbeteren. Jacqueline Dijkstra kon haar eigen tempo goed vasthouden en eindigde bij de dames als tweede. Iedereen kon verder zonder pech of ongemak de loop voltooien. De tijdregistratie van Jelle Haan en Rinnie Brandsma liet de volgende resultaten zien:?

Uitslag 1e loop Acht van ’t Derde Haad 2014
Erik Bouma 16.59
Richard Velzen 16.59
Harm Alberts 19.47
Albert van der Ven 19.54
Emiel Postmus 20.26
Aise Bouma 20.42
Douwina Haan 1e dame 21.54
Johannes Hoekstra 22.26
Jacqueline Dijkstra 2e dame 24. 42
Astrid van Breeden 3e dame 25.31
Jisca Broersma 28.26
Tine Bosch 31.43

??Op dinsdag 11 maart wordt de tweede Acht van ’t Derde Haad gehouden. Iedereen die zijn/haar conditie over een loop van vijf kilometer wil testen, is van harte welkom. Er is geen inschrijfgeld. Vanaf 19.15 kun je je inschrijven in de kantine van het zwembad. De start is om 19.30 uur.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda