Voetbal

?Robur Jeugdtoernooi? wederom groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN -?Afgelopen zaterdag organiseerde de fc Harlingen alweer voor de 41e keer het jeugdtoernooi, ook wel bekend als het ?Robur Jeugdtoernooi?. Nadat dit toernooi al 40 keer onder de vlag van de RKVV Robur was georganiseerd was het nu de beurt aan de nieuwe fusieclub Harlingen om het stokje over te nemen en dit verliep vlekkeloos.

Er hadden zich voor dit jeugdtoernooi maar liefst 66 teams van twaalf verschillende verenigingen ingeschreven en het was dan ook een enorme drukte op het zeer gezellige Sportpark Vierkantsdijk , waar de fc Harlingen haar thuisbasis heeft. Het zag er om 7.00 uur ’s morgens nog niet naar uit dat het een geslaagde dag zou gaan worden want zware regen, hagel en een behoorlijke onweersbui leken roet in het eten te gaan gooien.

Maar toen kwam het moment dat er beslist moest worden of het toernooi doorgaat of niet. De eerste gasten moesten op tijd zijn voor hun wedstrijd. Vanaf Terschelling en Texel moesten de eerste teams op de boot naar de vaste wal en hierop nam de toernooiorganisator het besluit dat het doorging. De gasten konden op weg naar Harlingen en achteraf bleek dat dit een zeer verstandige keuze was. Rond half negen was er namelijk geen vuiltje meer aan de lucht en werd het prachtig voetbalweer, met ideale temperaturen en een zonnetje dat hoog aan de hemel stond de hele dag.
Nadat Jan Helvrich iedereen had verwelkomd en een sportieve en succesvolle dag had gewenst, konden de eerste wedstrijden van de dag beginnen. Onder leiding van een twintigtal trouwe scheidsrechters die al vele jaren op dit toernooi actief zijn klonk het eerste fluitsignaal. Er waren ook enkele nieuwe scheidsrechters aangetrokken waaronder jeugdspelers uit zowel de meisjes- als jongensteams. Deze scheidsrechters hadden het over het algemeen niet erg moeilijk want het toernooi werd door de spelers op zeer sportieve wijze gespeeld. Natuurlijk werd er af en toe verbeten strijd geleverd , maar dat hoort erbij en iedereen wil natuurlijk ook met de prachtige prijzen en mooie wisselbekers naar huis terugkeren.

De wedstrijden werden op centrale tijdwaarneming gespeeld zodat alle wedstrijden in de categorieën op het zelfde tijdstip begonnen en eindigden, waarna de scheidsrechters de uitslagen konden doorgeven aan de toernooileiding. Deze bestond uit Johannes Dijkstra en Jan Helvrich die de gehele dag dit crisiscentrum bemanden en het omroepen, bijhouden van de uitslagen en standen en het verwelkomen van de gasten voor hun rekening namen. De mensen van de kantine liepen zich inmiddels ook al het ‘skompes’ om het maar eens op zijn plat Harlingers te zeggen, want er moesten een kleine duizend deelnemers en begeleiders en minstens zoveel supporters van de diverse teams worden voorzien van een natje en een droogje.
De enige die het gelukkig niet druk had was EHBO’er Ronald Brandes, want op een paar pleisters plakken na kon hij genieten van de zon.

Nadat alle negentien verschillende klassen hadden gespeeld en de prijzen waren uitgereikt bedankte Jan Helvrich namens het bestuur van de fc Harlingen alle deelnemers voor hun inzet en was er een speciaal woord van dank voor de vrijwilligers van de fc Harlingen die dit toernooi mede door hun inzet tot een geslaagd einde brachten.

Minipupillen/M. Boorsma Beker
1) fc Harlingen MP1 en Zeerobben MP 2, 3) Zeerobben MP 1, 4) fc Harlingen MP 2. Zeerobben MP 2 en fc Harlingen MP 1 eindigden hier gelijk waarop de organisatie besloot om hier twee eerste prijzen te doen.
Poule F5
1) Zeerobben F 6, 2) fc Harlingen F4G, 3) Bolsward F5M
Poule F4
1) Zeerobben F5, 2) Bolsward F4, 3) fc Harlingen F3G, 4) Sparta 59 F 2. Zeerobben en Bolsward eindigden met gelijk aantal punten, het doelsaldo gaf de doorslag.
Poule F 3
1) Franeker F 3, 2) Zeerobben F4, 3) Arum F2, 4) Terschelling F1
 Poule F2 Kamsma Schoenen Beker
 1) Franeker F2, 2) Zeerobben F2, 3) fcHarlingen F2G
Poule F 1 Kamsma Schoenen Beker
1) Franeker E 1, 2) Bolsward F1, 3) Arum F1, 4) fc Harlingen F 1
Poule E 5 Hans Schouten Beker 
1) fc Harlingen E5G, 2) Bolsward E5, 3) Franeker E6, 4) fc Harlingen E6G
Poule E4 
1) Franeker E4, 2) RES E4, 3) fc Harlingen E4G, 4) Sparta 59 E3
Poule E3 
1) Franeker E3, 2) fc Harlingen E3G, 3) Zeerobben E4, 4) Tzummarum E 1
Poule E2 Kamsma Schoenen Beker 
1) fc Harlingen E2, 2) Franeker E2, 3) RES E2, 4) Terschelling E2
Poule E1 Kamsma Schoenen Beker 
1) Terschelling E1, 2) fc Harlingen E 1, 3) Franeker E1, 4) Frisia E7
Poule D3
1) Tzummarum D1, 2) fcHarlingen D5, 3) fc Harlingen D3
Poule D2
1) fc Harlingen D2, 2) fc Harlingen D4G, 3) Bolsward D 3
Poule D1 Sint Michaël Beker
1) Franeker D1, 2) Zeerobben D1, 3) Terschelling D1, 4) fc Harlingen D1
Poule C 2
1) Bolsward C 2, 2) Texel 94 C2, 3) fc Harlingen C 2
Poule C 1 S. Schaap Beker
1) Texel 94 C1, 2) Terschelling C1, 3) fcHarlingen C1
Poule MC 1 Moeke ten Wolde Beker 
1) Texel 94 MC 1, 2) fc Harlingen MC 1, 3) Zeerobben MC 1, 4) Terschelling MC 1
Poule B1 J. Zuiderhof Beker 
1) Terschelling B1, 2) Reiger Boys B5, 3) fc Harlingen B1
Poule A1 Paul Bolte Beker 
1) fc Harlingen A2, 2) Terschelling A1, 3) fc Harlingen A1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda