Prachtige wedstrijden fc Harlingen

HARLINGEN ? Wat een prachtige wedstrijden hebben we weer gezien afgelopen week. Er waren winnaars, verliezers maar ook wedstrijden die op gelijke stand bleven. Allemaal hebben ze weer hun uiterste best gedaan. De ouders stonden weer voor dag en dauw langs de zijlijnen om hun eigen kind, maar ook zeker die van een ander aan te moedigen. Onderstaand alle wedstrijden even kort samengevat.

F-Pupillen
Fc Harlingen F5 ontving zaterdag SJO Warga WWS F2. De gasten wisten met 1-13 te winnen. In Leeuwarden was Blauw Wit ’34 F9 net iets sterker dan fc Harlingen F4. De thuisploeg wist met 4-2 te winnen van Harlingen. Fc Harlingen F3 liet zien dat het ook andersom kan. Zij ontvingen namelijk de F6 van Blauw Wit ’34 op de Vierkantsdijk. Het waren Daniël en Julian die de ruststand op 2-0 zette voor Harlingen. In de tweede helft viel, ondanks het goede verdedigen van Julian, Mente en Jelle, in de 6e minuut het tegendoelpunt. Het stond 2-1 en fc Harlingen was gewaarschuwd! Het was net of de mannen van F3 dit nodig hadden. Vanaf dat moment was de beer los en werden de mouwen extra opgestroopt. Wesley wist de 3-1 binnen te schieten en Blauw-Wit moest zich in die fase van de wedstrijd letterlijk met hand en tand verdedigen. Mente, Wesley en Lars zetten uiteindelijk de stand op 6-1. Fc Harlingen F2 moest naar Frisia in Leeuwarden om het op te nemen tegen de F9. Waar het in de eerste helft nog rommelde en op een ‘kluitje’ gevoetbald werd, was de tweede helft een stuk beter. Mooie passes en samenspel kwamen steeds beter tot uiting. Helaas was het Frisia die iets makkelijker scoorde en zij wonnen dan ook met 7-4. De jongens van fc Harlingen F1 begonnen fel aan de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen F1 en hadden goed spel met mooie passes. Dit werd vrij snel vertaald in een voorsprong, 1-0 door Jurre. Al snel gevolgd door de 2-0 van Niec. Ook de 3 en de 4-0 kwamen op naam van Niec. Dilaan bepaalde de ruststand op 5-0. De Zwaluwen wisten nog wel een doelpuntje mee te pikken maar het waren Riemer, Jurre, Hessel en Niec die ook nog scoorden en de eindstand op 10-1 zetten. Zaterdag de shirts weer binnenstebuiten?

E-Pupillen
De dames van E5M, tevens Team van de Week, wonnen met 5-3 van SJO Oudega/HSJC E3. Fc Harlingen E4 kwam in Leeuwarden nét iets te kort en speelden 2-1 tegen Leovardia E10. Maar ook fc Harlingen E2 had het zwaar in Leeuwarden. Tegen Leovardia E2 werd de einduitslag 16-1. Vergeleken met de eerste helft deden de mannen van Harlingen het in de tweede helft een stuk beter. Ze gaven alles wat ze hadden en dat was prachtig om te zien. Doelpuntenmaker bij Harlingen was Balint. Volgende week spelen ze eindelijk weer eens thuis en kunnen ze dan hun kunsten aan het thuis publiek vertonen. In de thuiswedstrijd van fc Harlingen E1 was het SC Bolsward E1 die de balvaardigheid goed beheerste en zij kwamen dan ook al snel op 0-2 voorsprong. Rejan wist de 1-3 binnen te schieten maar het was Bolsward die toch iets makkelijker scoorde. Ruststand was 1-4 en in de tweede helft wist Bolsward ook nog 3 keer te scoren. Mees pikte nog een doelpuntje mee en zo werd de eindstand 2-7.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 verloor op Terschelling tegen AVV D1 met 21-0 maar wat hebben ze een prachtige zonnige dag gehad (zie foto). Fc Harlingen D2 verloor thuis tegen Frisia D3 met 0-13 en de mannen van fc Harlingen D1 gaven thuis een comfortabele 2-0 voorsprong weg en speelden uiteindelijk 3-3 tegen SJO RVC D1. Doelpuntenmakers Stijn N., Noah en Mika.

C-Junioren
In Beetgum namen de mannen van fc Harlingen C2 het op tegen Beetgum C1. De teams waren aardig aan elkaar gewaagd en kregen allebei kansen om te scoren. Ricardo scoorde voor Harlingen maar ook Beetgum scoort en de eindstand werd 3-1. Fc Harlingen C1 speelde thuis met veel toeschouwers om het veld tegen de Flevo Boys C3. Jari wist in de eerste helft te scoren maar het waren de Flevo Boys die wonnen met 1-8. De meiden van fc Harlingen MC1 namen het in Leeuwarden op tegen de Leeuwarder Zwaluwen MC1. Helaas konden ze de winst niet mee naar huis nemen. Het werd 12-1.

B-Junioren
Helaas een nederlaag voor de mannen van fc Harlingen B1 in Deinum. Daar werd het 3-2 voor Sparta ’59 B1.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 gaan lekker. Thuis wisten ze overtuigend te winnen van SC Franeker A2 met 13-2!
Morgen wordt er weer vanaf 9.00 uur gevoetbald bij fc Harlingen en zullen de velden én de zijlijnen weer rijkelijk gevuld zijn met enthousiaste kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Maar ook zondag is er volop voetbal. Het eerste elftal van fc Harlingen zal het dan om 14.00 uur opnemen tegen Geel Wit 1. Daarvoor, om 10.00 uur, zijn het de mannen van het 4e die thuis de zondag beginnen en het 2e elftal van fc Harlingen komen eveneens thuis in actie maar dan om 12 uur. Al met al weer genoeg te beleven op de velden van fc Harlingen komend weekend. We zien u graag.