Sport

Pearke-kaatspartij Oosterpark groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag om precies 11.00 uur gingen op het veldje bij ?t Praathuis met een prachtig zonnetje erbij de eerste partijen van start. Er werd dit keer over de breedte van het veld gekaatst in acht perken. Dit moest ook wel, want er was een geweldig grote opkomst. Een heel mooie lijst met maar liefst 39 parturen in de B-klasse en 16 parturen in de A-klasse. Dat betekende dus een deelname van 55 dames en 55 heren!

In de B-klasse werd er begonnen met 19 partijen in de eerste omloop. Hier werden al leuke en ook een aantal hele spannende partijen gespeeld. Vijf partijen eindigden in deze eerste omloop met 5 eersten gelijk. De winnaars kaatsten verder in de winnaarsronde en alle verliezende parturen in de eerste ronde gingen verder in de verliezersronde.

In de eerste omloop kaatste Daniël Outhuyse met Nancy Boomstra tegen Douwe Bosma en Linda Hof. Daniël was de vervanger van Pollie Kwast die helaas vorige week tijdens het NK 50 plus een fikse blessure opliep en hierdoor niet mee kon doen. De hele partij stonden Daniël en Nancy op achterstand maar het eindigde toch nog met alles aan de hang. Douwe en Linda pakten het laatste punt en gingen hierdoor verder in de winnaarsronde. In het laatste eerst verstapte Daniël Outhuyse zich en moest dus ook het veld verlaten met een blessure. Gelukkig was daar de redder in nood Bennie Zeilmaker die als ondertussen derde maat van Nancy de andere omlopen wou kaatsen.

Er was ook een hele groep Franekers van de partij. In de tweede omloop kaatsten twee Franeker parturen tegen elkaar en dit was een heel spannende partij. Laurens Looijenga en Winny Tigchelaar namen het op tegen Jan Hof en Catrien Hof. Dit eindigde met alles aan de hang en werd gewonnen door Laurens en Winny.
Ook bijzonder was dat er één partuur meedeed waarvan beide kaatsers nog nooit gekaatst hadden. Dit waren Geert Oord en Patricia Heeringa. Zij verloren helaas de tweede omloop in de verliezersronde met 5-2 6-6 van Djé Jorna en Dianne Draaisma. Maar natuurlijk is het geweldig dat dit soort partijen ook mensen laten kennismaken met het kaatsen.

In de A-klasse werd met acht partijen begonnen in de eerste omloop. Ook hier ging de ene helft verder in de winnaarsronde en de rest in de verliezersronde. En hier ook al gelijk een spannende partij tussen Dennis Wijnjeterp en Janneke Althuis tegen Kevin Hoekstra en Anja Junior. De winst ging met 5-4 6-4 naar Kevin en Anja.
In de tweede omloop werden ook prachtige partijen gekaatst. Lowie Quisenaerts en Nynke Agema kwamen hier Brian Zeilmaker en Stephanie de Vries tegen. Dit leverde af en toe wat flinke woordwisselingen op, maar dit hoort er natuurlijk ook bij. Lowie en Nynke wonnen dit met 5-5 6-4.


In de halve finale kaatsten Edwin Keijzer en Marije Agema tegen Chris Outhuyse en Simone Veltman. Deze partij werd gewonnen door Edwin en Marije in 5-4 6-6. De andere halve finale ging tussen de parturen 10 en 15, John Mons en Romy van der Veen tegen Lowie Quisenaerts en Nynke Agema. John en Romy hadden het overwicht, ze wonnen met 5-0 6-2.
Rond zeven uur moesten alle finale-kaatsers aantreden op het veld. Hier werden de kaatsers voorgesteld en ook werd het Fries volkslied gedraaid. Dit was voor menigeen een kippenvelmomentje. Daarna konden alle vier finales tegelijk los. De hele dag was er een groot publiek aanwezig, wat natuurlijk geweldig is voor zo’n partij. Het publiek werd in de finale nog even flink verwend want er werd op hoog niveau gekaatst, met prachtig tussenspel en er werden weer flink wat balletjes boven geslagen.
Tijdens het kaatsen van de finales begonnen Wiebe en Wietse met hun optreden zodat de sfeer er lekker in bleef en wij deze mooie dag op een feestelijke manier konden afsluiten.
Deze pearke-kaats partij georganiseerd door Oosterpark kaatsen kon niet plaatsvinden zonder de volgende sponsoren: Megahout en plaat, Koornstra Wadgarnalen, Bote Teerling, Familie Haarsma, Mark Kwast, ’t Praathuis, Wijkvereniging het Oosterpark.

B-klasse
Verliezersronde
1e Bennie Zeilmaker en Nancy Boomstra
2e Tetze Helvrich en Joyce Heida
3e Bart Hoen en Lise Schotanus

Winnaarsronde
1e Jeffrey Guertin en Titi Guertin
2e Sander Zeilmaker en Daisy Nota
3e Jorrit van Smeden en Saskia Heida
4e Peter Kwast en Kaylee Kwast
4e Henk Vonk en Nathanja Norder

A-klasse

Verliezersronde

1e Steven Breimer en Akkelyna de Haan
2e Arne Tigchelaar en Sara Woltman

Winnaarsronde
1e Edwin Keijzer en Marije Agema
2e John Mons en Romy van der Veen
3e Lowie Quisenaerts en Nynke Agema
3e Chris Outhuyse en Simone Veltman

|Doorsturen

Buienradar



Agenda