Sport

Paaspartij biljartvereniging Hotel Centraal

Door Jeroen Pietersma
Verdeeld over twee donderdagavonden hielden de leden van BV Centraal hun jaarlijkse Paaspartij. Er werd gespeeld in een A- en een B-groep en de spelers moesten eerst een aantal caramboles libre maken, dan een aantal bandstoters en de partij moest be?indigd worden met ??n of twee driebanders. In elke poule spelen de deelnemers tegen elkaar en even als in andere jaren zijn er weer verrassende uitslagen.

In poule A speelde Harry van der Slacht een week eerder al drie partijen vooruit omdat hij zo nodig even weg moest de eerste speelavond. Het bijna onmogelijke gebeurde, hij won al zijn partijen en kon zo blij op reis. Theo Kalksma deed beide avonden geweldig zijn best, maar de resultaten waren wat minder, hoewel hij twee keer en de andere keren maar één of twee caramboles te kort kwam, sneu dus. Een ander bij wie het niet zo liep als iedereen verwachtte en hijzelf ook, was Richard Zeinstra. Misschien komt het ook doordat hij steeds van Oosterbierum naar Harlingen moet reizen. Hij won maar twee partijen. Iemand die er ook niet zoveel van bakte was Guus Gerritsen van der Hoop, maar daar was wel een medische verklaring voor. Dat hij toch mee deed was alleen maar te prijzen.

Ido Homminga speelde een aantal ongelukkige wedstrijden, driemaal kwam hij één driebander te kort, maar topsport is soms hard. Henk Metz kende een stroeve start, maar werd later op de avond steeds beter, verloor maar één partij op die eerste avond. De tweede avond stroomde hij wat later in vanwege kerkelijke verplichtingen. De man, het meest serieus van alle biljarters van Centraal, Stef Foekema was weer op dreef en verloor maar één partij en wel van Ido.

In de B-poule was het behoorlijk spannend, er werd soms ruim gewonnen en soms nipt verloren. Corrie Hobma kende een slechte tweede avond. Bij hem gingen de ballen die erom heen konden er ook omheen. Corrie zuchtte en kreunde, toch won hij nog drie, de helft van zijn partijen. Bij Foppe Molenaar ging het ook niet van een leien dakje, geregeld een ketser en net als buurman Corrie, veel achterom en dat zorgde voor veel ongenoegen bij Foppe. Frank Ploeg, als echte prijsvechter, kende ook een wisselvallig toernooi. Soms werden de moeilijkste caramboles gemaakt en de simpele gemist. Anne van der Meer had een drukke tweede avond waarin hij zes partijen moest spelen. De eerste avond was hij verhinderd door vertrekkende kippen. Anne wist één partij te winnen. Nico Outhuyse kende een moeilijke start, maar was daarna bijna onverslaanbaar. Vorig seizoen was het allemaal niks, hij wint nu de ene na de andere prijs. Dan blijven er nog twee Jannen over en die deden het beide niet slecht. Jan Faber wist vier partijen te winnen. En was best tevreden met dit resultaat. De andere Jan, Jan Outhuyse, was nog meer tevreden. Hij won ook vier partijen, maar verloor de andere twee maar met één carambole verschil.

Na afloop reikte de voorzitter aan de winnaars de prijzen, die bestonden uit vleesbonnen, uit en de anderen werden allemaal verrast met een beenhammetje. De uitslag was als volgt:
A-Poule:
1. Stef Foekema
2. Harry van der Slacht
3. Henk Metz

B-Poule:
1. Jan Outhuyse
2. Nico Outhuyse
3. Jan Faber

|Doorsturen

Buienradar



Agenda