Sport

Open Tobbedans Punt NL groep toernooi daverend succes

Door Jeroen Pietersma
Super Sunday, al jarenlang een begrip in de Amerikaanse sportwereld, en sinds afgelopen zondag, negen juli 2017, ook in Harlingen. Alles viel samen op deze zonovergoten zondag op het Cleem Heeger Park In Harlingen, waar de finales van de 34ste editie van het Open Tobbedans Punt NL groep toernooi werden gespeeld.

Spannende wedstrijden, schitterend weer, heel erg veel publiek en een bijzondere prijs voor een bijzondere tennisleraar. Iets meer dan een week geleden begon dit toernooi onder ietwat druilerige omstandigheden, maar daarna bleef het de hele week volop zomer. Met uitzondering dan van zaterdag, toen een hoosbui spelen tijdelijk onmogelijk maakte op de gravelbanen van T.V. Ready. Met man en macht werd gewerkt om de banen speelklaar te maken, maar toen dat niet meteen lukte, werd er razendsnel contact gezocht met de buurman, de Franeker Tennis Club die meteen enkele kunstgrasbanen ter beschikking stelde. Hartelijk dank voor deze geweldige en snelle samenwerking.

Een toernooi van deze omvang, meer dan 300 deelnemers en maar liefst 322 wedstrijden op acht banen kan niet bestaan zonder sponsoren. We noemen alleen de hoofdsponsor, Punt NL groep, de volledige lijst van sponsoren kunt u binnenkort vinden op de website van T.V. Ready, maar allemaal, groot of iets minder groot, hartelijk dank voor jullie bijdrage. Ook zonder vrijwilligers kan zo’n toernooi niet bestaan. En of je nou in de kantine heb geholpen, de banen prepareerde, afval op hebt gehaald, aardbeien of andere lekkere hapjes hebt rondgebracht, of wat dan ook, allemaal heel hartelijk bedankt.
Een perfect georganiseerde week door de Tobbedanscommissie, met bijvoorbeeld elke dag iets lekkers te eten voor zowel deelnemers als toeschouwers. Van kibbeling tot patat en van zoute haring tot aardbeien met slagroom, op culinair niveau was er geen nee te koop. Met als hoogtepunt het afsluitend Thais diner op zondagavond voor alle vrijwilligers die hun bijdrage aan het welslagen van het toernooi hadden geleverd aangeboden door het Tobbedansteam.
Daarnaast stond er een enorme hottub op het park, waar de vermoeide tennissers dankbaar gebruik van maakten. De kinderen vermaakten zich intussen op het springkussen.
Vrijdagavond, de traditionele feestavond een geweldige optreden van een fantastische gelegenheidsband, met de mooie naam TennisBa(a)nd, die golden oldies en recente nummers ten gehore bracht. De stemming kwam er goed in bij de vele bezoekers door dit stel puike muzikanten.
Afgelopen zondag dus de apotheose van een geweldige tennisweek, een aantal spannende finales met veel publiek. Aan het eind van de dag nam Joke Schipper van de Tobbedanscommissie het woord. Na een dankwoord aan iedereen die had bijgedragen aan het Tobbedanstoernooi, ging Joke alvorens zij de prijzen uit ging reiken aan de tennissers, over tot het uitreiken van een heel speciale prijs. Ieder jaar wordt aan het eind van het toernooi de Harry Zijlstra bokaal uitgereikt aan iemand die iets bijzonders heeft verricht. Deze prijs staat in de Friese tenniswereld ongeveer gelijk aan de uitreiking van een lintje door onze koning. De eer viel dit keer te beurt aan de tennistrainer van T.V. Ready, Fenno Leeuwerke. Joke roemde zijn tomeloze inzet en dat al 34 jaar lang, zijn grenzeloze enthousiasme bij zowel de jeugd als de senioren en het feit dat Fenno, weer of geen weer, bij werkelijk alle activiteiten te vinden is. Verschillende dames, waaronder echtgenote Marian, moesten bij deze mooie woorden even een traantje wegpinken.
Daarna volgde de ‘normale’ prijsuitreiking. Wie allemaal het eremetaal kreeg omgehangen, kunt u nog eens rustig nalezen op toernooi.nl. De prachtige foto’s van Jan Edwin Geertsma van saywad.nl vindt u op tvready.nl of op de Facebook pagina.
Volgend jaar is het Open Tobbedans Punt NL groep toernooi ook weer in week 27. Wij hopen u allen dan weer terug te zien, tennissend op de baan, of enthousiast ernaast. Tot ziens, tot Tobbedans!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda