Op valreep nog een punt voor fc Harlingen

Er stond een koude wind over het onbeschutte veld en ut was roetkoud en de grasmat lag er ook niet al te florissant bij. Hier kon dan ook niet echt goed voetbal worden gespeeld en dat gebeurde dan ook niet, zeker niet in de 1e helft. Het begon dus rommelig en het eerste kansje was een vrije trap van Barry Hamstra na tien minuten spelen. De stuiterende bal werd een gemakkelijke prooi voor de Ureterp keeper.

In de 17e minuut kreeg fc Harlingen weer een vrije trap op een kansrijke positie. Die vrije trap werd niet goed genomen door Jorik Erents en er ontstond een counter. Die werd goed voorgezet en Kees Jan Dijk kon 1-0 laten aantekenen. Maar fc Harlingen kwam terug, de bijna ongrijpbare Jorge Pirez werd neergelegd en Harlingen kreeg een strafschop. Beheerst legde Barry Hamstra het leer in de touwen 1-1. Harlingen werd sterker en zocht wat meer de aanval maar Ureterp bleef gevaarlijk, vooral via de sterk spelende Lars Boonstra.

Er volgde een mooie actie van Niels Outhuyse op links, hij kapte zich mooi vrij maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal voor, jammer. Er kwamen meer kansen. Jorge Pirez werd weer gevloerd, helaas ging de goed genomen vrije trap van Lee-Roy Purvis er net niet in. Een mooi stiftballetje met buitenkant voet van Jorge Pirez zette Rick Siemonsma vrij voor de keeper. Helaas hield Rick zich wat in en was de kans weg. Verdedigend ging het redelijk bij Harlingen en leek Ureterp wel door te breken dan was daar altijd nog topgrensrechter Johan OSI.

Vlak voor de rust kreeg Ureterp nog een dot van een kans maar de bal werd over het doel gelepeld. Ook had fc Harlingen de pech dat Jorge Pirez zich blesseerde en de 2e helft niet meer terug zou komen, Sander Zeilmaker viel voor hem in.

In de 2e helft begon Ureterp aanvallend. Lars Boonstra omspeelde heel listig de defensie, gelukkig ging zijn inzet via een Harlinger been over het doel. Dit gebeurde ook aan de andere kant bij een inzet van Barry Hamstra. In de 54e minuut werd Lars Boonstra , die moeilijk van de bal te krijgen was, in het strafschopgebied wat te hard aangepakt en dat leverde hem een penalty op die hij zelf verzilverde 2-1. Dit leek de genadeslag voor fc Harlingen maar de mannen bleven met veel inzet spelen. En dat had succes. Een voorzet van Niels Outhuyse werd ongeveer op het scheenbeen genomen door Sander Zeilmaker maar de bal vloog er wel mooi in 2-2.

Rick Siemonsma was inmiddels gewisseld voor Andre Sopacua. Harlingen kreeg vier corners op rij en dan mis je toch de lengte van Adema en dus wilde de bal er niet in. Niels Outhuyse miste nog een kansje en Jorik Erents ging er op karakter in. Dat betekende wel geel maar het toonde ook de inzet bij Harlingen. De aanvallen gingen nu op en neer en in de 84e minuut zag scheids D Pals toch een handsbal over het hoofd in het Ureterp strafschopgebied.

Twee minuten voor tijd kwam er een hoge bal voor het Harlinger doel. Twee verdedigers zaten er volledig naast, Jorrit Hijlkema pakte de bal op kapte zich vrij en knalde onder de duikende Hessel Zuiderhof door 3-2. We leken weer op de valreep de punten in te leveren en dat zou jammer en niet verdiend zijn geweest. En in blessuretijd had Harlingen Vrouwe Fortuna op de hand. Er was weer een handsbal in het Ureterp 16 meter gebied en nu gaf de scheids Pals wel een strafschop. En wederom scoorde Barry Hamstra zeer beheerst de gelijkmaker 3-3.

Het commentaar van trainer Jaap de Jong na afloop: “Over de gehele wedstrijd gezien waren wij sterker maar als je in de laatste minuut 3-2 achter staat en je weet toch nog gelijk te maken dan mag je blij zijn.” Ureterp trainer Johan van Slooten: “De eerste helft waren wij sterker en in de 2e helft was dat net andersom. En we kwamen telkens op voorsprong. Als je die voorsprong in blessuretijd, door een wat ongelukkige handsbal dan nog ziet veranderen dan is dat natuurlijk jammer. De handsbal en dus de penalty was overigens wel terecht en het gelijkspel achteraf bezien ook wel.