?Onze? meiden en dames bij fc Harlingen

Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden. Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender en geven het voetbal een nieuwe stimulans. Ze zijn de grootste groeifactor van het voetbal en zorgen voor aanwas bij de clubs, aldus de KNVB. En deze groei is ook bij fc Harlingen duidelijk te merken. Steeds meer meiden gaan op voetbal.

Vrouwenvoetbal is bij uitstek 'voetbal om van te houden’. Meisjes zorgen voor veel gezelligheid op de vereniging en dat is hartstikke goed. En om deze groep voetbalsters elke week wat meer uit te lichten, kunt u vanaf nu een klein overzicht lezen van wat er zich afspeelde bij ‘onze’ meiden en dames van fc Harlingen.

De meiden van fc Harlingen MO13-1 moesten afgelopen zaterdag aan de bak. Tegenstandsters waren Akkrum MO13-1 en vanaf de eerste minuut werd het al duidelijk dat het een ontzettend moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Tot de tiende minuut konden de meiden van fc Harlingen de grote meiden van Akkrum nog aardig tegenhouden maar toen viel toch de eerste goal voor Akkrum. Na redding van de keepster vloog de bal er in de rebound toch nog in. Weer tien minuten later stond het 0-2. De meiden kwamen er niet aan te pas. Akkrum was constant in de aanval en dit resulteerde in nog twee doelpunten en zo gingen de meiden met een 0-4 achterstand de rust in. In de tweede helft, zoals verwacht, hetzelfde spelbeeld. De keepster van Akkrum heeft welgeteld twee ballen gehad. Aan de Harlinger kant vlogen ze erin en de eindstand werd uiteindelijk werd 0-10. Snel vergeten en op naar volgende week. Want dan spelen de meiden in Sexbierum tegen AVC.

Voor fc Harlingen MO15-1 was het afgelopen zaterdag vroeg vertrekken naar Witmarsum. Tegenstandster was Mulier MO15-1. Na de warming up bleek dat ze niet op het kunstgras speelden maar op het echte gras. En door de regen was het zwaar voetballen en dat was de gehele wedstrijd goed te zien. De ballen kwamen niet altijd goed aan maar ondanks de omstandigheden bleven de meiden doorknokken wat resulteerde in twee doelpunten voor fc Harlingen. Met deze drie punten staan ze nu op een gedeelde eerste plaats. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd gepland tegen één van de medekoplopers Zeerobben MO15-2. Een spannende wedstrijd welke van invloed kan zijn voor de volgorde van de ranglijst. Aanvangstijd 12.00 uur bij fc Harlingen.

Fc Harlingen VR1 had een uitwedstrijd en zij nam het op tegen VVT VR1 uit Twijzelerheide. Ook dit veld was moeilijk bespeelbaar vanwege de vele regen die er was gevallen. Het was een knotsgekke wedstrijd. Er werd flink gestreden en met een laatste doelpunt uit een schitterende vrije trap werd het uiteindelijk 4-4. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen een thuiswedstrijd waarbij St. Minnertsga/St. Jacob VR1 de tegenstandster zal zijn. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Fc Harlingen VR2 voetbalt zaterdag ook een thuiswedstrijd. Zij vangt om 11.30 uur aan en tegenstandster is dan Arum VR1.

Fc Harlingen VR3 reist vrijdagavond af naar Sportpark Oldeboorn. Om 20.30 uur zullen zij hun wedstrijd spelen tegen NOK VR2 in Oldeboorn.

Fc Harlingen VR4 mocht haar tweede competitiewedstrijd spelen en dit keer tegen een oude bekende namelijk Arum VR1. Een enorm spannende wedstrijd welke eindigde in een 3-3 gelijkspel. Zaterdag ontvangen de dames van VR4 de dames van Zeerobben VR1 en de wedstrijd vangt om 11.30 uur aan.