Sport

Okke Hel vecht tegen stevige windvlagen in Grou

Door Jeroen Pietersma
GROU - Op zaterdag 26 april stond de jaarlijkse roeirace Grou op de agenda. Okke Hel was met vier sloepen - De Kromme Dick, Sterke Sietze , de Vic en de Danser - goed vertegenwoordigd. In de Danser roeide deze keer een team van Oksewiel uit Terherne. Zij zullen dit jaar de Danser naar Terschelling roeien.

De ochtend begon erg druilerig en grauw, maar in het Waterhostel Oer ’t Hout zat de sfeer er al goed in. Om twaalf uur gingen de dames van start. Ten tijde van de eerste start was het gelukkig droog geworden. De Danser ging voortvarend van start met rake klappen. Om half één was de Sterke Sietze aan de beurt. Zij wilden de matige prestatie van de afgelopen week wegspoelen met een goede klassering. Om respectievelijk 1.00 en 1:02 uur mochten de Kromme Dick en de Vic aan de tocht van ruim 20,5 kilometer beginnen.
Inmiddels was de wind aangetrokken naar bft 5 met stevige windvlagen. De eerste twaalf kilometer waren geen enkel probleem voor de sloepen: deze kilometers waren voor de wind en alle sloepen hadden er flink de gang in. De tweede helft van de tocht werd het bikkelen met een flinke tegenwind en het werd toch nog een zware tocht.

Uiteindelijk is de Vic na 2 uur en 2 minuten en 16 seconden gefinisht. De Kromme Dick deed er ruim 3 minuten langer over; 2 uur, 5 minuten en 47 seconden. De Sterke Sietze roeide de 20,5 kilometer in 2 uur 51 minuten en 8 seconden en de Danser deed er 2 uur 53 minuten en 33 seconden over.

Om zes uur was dan eindelijk de prijsuitreiking. De dames van de Danser behaalden een keurige veertiende plaats algemeen en een tweede plaats in de tweede klasse dames. Bij de heren werden de mannen van de Vic keurig elfde algemeen en vierde in de derde klasse. De Kromme Dick bezette met hun tijd de dertiende plaats algemeen en behaalde de derde prijs in de eerste klasse. De mannen van de Sterke Sietze hebben gevochten als leeuwen, maar kwamen niet verder dan de tweede plaats en vijfde in de hoofdklasse.

Naast de sloepen van Okke Hel waren er meerdere sloepen met thuishaven Harlingen aanwezig in Grou. Bij de dames was de Sir Lancelot Skynner zestiende algemeen en negende in de hoofdklasse, de Onvervaard elfde algemeen en derde in de eerste klasse, de Vuurzee bezette de 25e plaats algemeen en zesde in de tweede klasse. Bij de heren was de Zeeleeuw 2 keurig vierde in het algemeen klassement en tweede in de eerste klasse geworden en de Toverbal werd achtste algemeen en tweede in de derde klasse.

Vorige week publiceerde de HC een artikel over de verrichtingen van Okke Hel in Zaandam, met een foto. Daarbij is per abuis de naam van de fotograaf niet vermeld. De foto werd gemaakt door Menno de Haas.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda