Sport

Okke Hel geeft visitekaartje af in Dokkum

Door Jeroen Pietersma
DOKKUM ? Afgelopen zaterdag 5 september was het dan eindelijk zover. Onze jeugd roeide daar hun tweede wedstrijd van het seizoen en de Snurk roeide er zijn eerste wedstrijd na de zomerstop. Dokkum met een afstand van 7,5 km voor de jeugd en 12,5 km bij de heren.

’s Morgens verzamelen bij het station en in optocht met drie sloepen naar Dokkum. De jeugd werd ondergebracht in diverse auto’s van ouders en leden en er was toch wel wat nervositeit te bespeuren. Daar aangekomen sloepen kranen en wachten op de start. De jongens namen nog even de tijd om een vette hap te nemen. Of dit nu helemaal op advies van de stuurvrouw was, is ons nog niet geheel duidelijk.

Na het palaver werd er ingescheept in de sloepen en als eerste sloep ging de Snurk van start. Na een wat moeilijk begin zat het tempo er goed in en werd er na 12,5 km gefinisht in een tijd van 1 uur 5 minuten. De jongens roeiden deze wedstrijd in de Tobbe en de meiden in de Danser. Om half een ging de Tobbe van start. De jongens hadden zich voorgenomen om als eerste te eindigen, ook al omdat Wietse beloofd had om chinees te trakteren. Maar dan moesten ze wel de meiden van stuurman Simon verslaan en deze meiden lieten gelijk zien dat dit niet zonder slag of stoot zou gebeuren. Er ontstond een spannende strijd waarbij in het begin de jongens wat weg roeiden van de meiden. Maar na het keerpunt gingen de meiden los. Iedere slag kwamen ze dichterbij. De jongens roeiden als leeuwen en hebben zelfs nog aangepikt bij de Snurk toen deze hen voorbij kwam. De laatste 500 meters moesten gaan beslissen wie deze titanenstrijd zou winnen tussen de jongens en de meisjes.

Onder aanmoediging van de in groten getale aanwezige supporters kwamen de jongens over de streep in 59:48 minuten. De meiden volgden even later in een tijd van 1:15. De jongens waren dus de winnaar van deze wedstrijd.
Maar wat een geweldige strijd hebben beide ploegen geleverd en wat zijn wij als vereniging trots op jullie.

Tijdens de prijsuitreiking was de organisatie, ik denk per ongeluk, vergeten om een beker voor de jeugd te regelen! Maar nadat de Snurk zijn prijs in ontvangst had genomen overhandigden deze hun beker aan de jeugd, zodat de jongeren toch nog op het podium mochten komen.

Al met al en mooie roeidag in Dokkum. Wij hopen jullie op 26 september in Makkum weer te zien. Nogmaals dank aan de chauffeurs die de sloepen en jeugd hebben gereden.

Uitslag: Senioren 1e Snurk, 2e Cornelis Douwes, 3e Toverbal. Jeugd 1e Tobbe , 2e Danser.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda