Sport

Nog geen 35+ dames-groep bij Lanenkaatsen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? In de vergadering van 29 april heeft het bestuur van het Comit? Lanenkaatsen het plan besproken om een pilot te starten met een 35+ dames groep, zodat de wat ouder dames niet tegen de veel jongere meiden hoeven te kaatsen. Het bestuur heeft echter twijfels en de groep wordt geen werkelijkheid bij de komende, 66e editie van het Lanenkaatsen. Ook dit jaar wordt er weer gekaatst in vijf herengroepen en ??n damesgroep.

Sandra Bos is als pionier aan de slag gegaan en had toch al meer dan twintig toezeggingen voor de komende Lanenkaatspartij. Eén van de criteria was een minimale deelname van acht parturen ofwel 24 kaatssters. Waarschijnlijk zou dit aantal wel gehaald zijn met nog een week of zes te gaan. Toch heeft het bestuur nog geen definitieve beslissing kunnen nemen over de invoering van de extra groep dames, daar er twijfel bestaat over de levensvatbaarheid voor een dergelijke groep op de langere termijn. Het bestuur zou het zeer waarderen wanneer de 35+ dames een signaal zouden afgeven om toch mee te doen dit jaar in de groeiende damesgroep 5. In aanloop naar de volgende editie zal de pilot voor de 35+ dames groep opnieuw op de agenda komen.

Onder het toezicht van de nieuwe hoofdscheidsrechter Melle Zegel, zullen de groepjes keurmeesters dit jaar rouleren over de perken. Op de keurmeestervergadering van 8 juni zal dit plan toegelicht worden. Het bestuur is nog wel op zoek naar wat jonge aanwas van het keurmeesterkorps. Mocht je interesse hebben, dan kun je een mail sturen naar info@lanenkaatsen.nl. Het comité is erg tevreden over de toename van het aantal kaatsers in de diverse groepen; in de laatste vijf jaar gegroeid van 229 naar 315 kaatsers. Dit betekent wel dat de wedstrijdleiding scherp moet zijn op het programma en het verloop van de week. Daarom moeten de deelnemers zich om 18:15 verzamelen op de Lanen, zodat er ook daadwerkelijk om 18:30 gestart kan worden. Verder wil de organisatie de partijen sneller achter elkaar laten starten.
Aanmelden bij Hompy of op www.lanenkaatsen.nl. De deadline voor de inschrijving is zaterdag 13 juni 17:00 uur. Nadat alle lijsten zijn klaargezet wordt dezelfde avond nog geloot. De lijsten worden gepubliceerd op de website en in de etalage bij Hompy. En uiteraard leest u het laatste Lanenkaatsen-nieuws in de Harlinger Courant.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda