Voetbal

Nieuwe seizoen fc Harlingen weer van start

Door Jeroen Pietersma
Op de laatste speelronde van het seizoen 2015-2016 wisten de mannen van fc Harlingen, toen onder leiding van Klaas Bouma en Bennie Zeilmaker, zich te handhaven voor een verblijf in de 3e klasse A. Nu is, een aantal maanden later, er toch het nodige veranderd. Zo staat er aan het begin van het nieuwe seizoen een nieuwe trainer aan het roer, te weten Duco Mulder afkomstig van 2e klasser MKV '29

Maar ook in de selectie zijn de nodige veranderingen. Na het vertrek van een vijftal spelers krijgt de selectie een beetje een ander gezicht, met wat A-junioren en een paar spelers die vanuit het tweede komen, zijn er twee nieuwe spelers van buitenaf bijgekomen. Jan Bauke Tolsma en Jeroen van Dellen komen over van Arum. 

Naast de veranderingen in de selectie zijn er in de competitie ook de nodige veranderingen. Zo wordt er dit seizoen met dertien teams gespeeld. SC Leovardia is gestopt als zondagvereniging, zij gaan verder op de zaterdag. Uit de tweede klasse is ONB uit Drachten er bijkomen, en uit de vierde klasse zijn Warga, als kampioen, sc Bolsward en Jubbega via de nacompetitie er bijgekomen.

De eerste training voor de mannen van Duco Mulder staat gepland op 2 augustus om 20.00 uur. En het eerste oefenduel zal zijn op 9 augustus  in en tegen Arum om 20.00 uur. In het overzicht hieronder de agenda in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd.
16 aug. oefenduel Minnertga - fc Harlingen 20.00 uur
20 aug. oefenduel fc Harlingen - Dokkum 18.00 uur

Voor de voorronde KNVB beker is fc Harlingen ingedeeld bij AVC en Terschelling. Die duels staan gepland op dinsdag 23 augustus om 18.45 uur, dit betreft een thuisduel tegen AVC. Zondag 28 augustus wordt er afgereisd naar Terschelling, dat duel begint om 13.30 uur.
Tot slot wat de aanvang van de competitie betreft, fc Harlingen begint de competitie op zondag 4 september met een thuiswedstrijd tegen Oerterp. De derby tegen Franeker staat gepland op zondag 11 december en de return in Franker zal zijn op zondag 14 mei dat is dan de laatste competitiewedstrijd. Datums en tijden zijn onder voorbehoud.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda