Voetbal

Nieuwe aanwinsten voor fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na Pieter van der Schoot zijn er nog twee nieuwe spelers die fc Harlingen in het nieuwe seizoen zullen gaan versterken. Vanavond gaan de familiedagen van fc Harlingen van start. Er wordt flink uitgepakt, juist omdat dit de allereerste familiedagen zijn onder de noemer van fc Harlingen. Er zijn nieuwe idee?n geboren en oude idee?n overgenomen. Maar het spektakel stuk van vanavond mag toch zeker wel genoemd worden. Want dan komt Oud Cambuur naar de Vierkantsdijk.

Zij mogen het opnemen tegen de altijd fitte mannen van fc Harlingen 1. Tijdens deze wedstrijd zullen er ook debutanten het veld betreden om hun allereerste minuten te gaan spelen bij fc Harlingen. Want in het nieuwe seizoen komen Ane Schaap en Jarno Bouwhuis de A-selectie van fc Harlingen versterken.
Pieter van der Schoot (AVC) had al eerder zijn handtekening gezet bij fc Harlingen en nu gaan Jarno en Ane ook de overstap maken. De onderhandelingen zijn rond en de handtekeningen zijn gezet. Beiden komen van de zustervereniging Zeerobben en zij hebben er ontzettend veel zin in om naar het nieuwe complex aan de Vierkantsdijk van fc Harlingen te gaan. Vrijdagavond zullen zij debuteren tijdens de wedstrijd van fc Harlingen 1 tegen Oud Cambuur. Dan zullen Ane en Jarno hun eerste minuten gaan maken. Natuurlijk is een ieder van harte welkom op de Vierkantsdijk om de verrichtingen van deze mannen gade te slaan. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Na de wedstrijd is er nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen onder het genot van muziek van Peter de Witte.

Maar er is meer te doen dit weekend. Zaterdag staat in het teken van, hoe kan het ook anders, voetbal. Om 10.00 uur beginnen de 4x4 toernooitjes van de jeugd tot en met de C’s. Omdat de Minipupillen nog klein zijn, spelen deze kinderen in hun eigen Minipupillenpoule. De senioren, A- en B junioren starten eveneens om 10.00 uur maar zij spelen in teams 7x7. Maar liefst 19 teams zullen het tegen elkaar opnemen. Er is dit jaar wel onderscheid gemaakt tussen een profpoule en een amateurpoule bij de senioren om het toegankelijk te houden voor de ‘gelegenheidsvoetballer’. Nadat de wedstrijden gespeeld zijn is het tijd voor de penalty’s. Ook hier is er weer onderscheid gemaakt tussen de jeugd en de senioren. Zij zullen strijden om de bekende penaltybokaal. Bij de senioren staat er een prachtige wisselbokaal op het spel.
Om ongeveer 16.00 uur zullen de prijsuitreikingen plaatsvinden. In diverse categorieën bij het 4x4 voetbal, het 7x7 voetbal en het penaltyschieten zijn prachtige prijzen te verdienen.

Direct na de prijsuitreikingen worden alle kampioenen gehuldigd. En dat zijn er nog al wat. Bij de jeugd van fc Harlingen zijn er dit seizoen maar liefst negen teams kampioen geworden en bij de senioren twee teams. En daar mag iedereen best trots op zijn. In een seizoen waar eigenlijk nog van alles moest gebeuren en iedereen misschien nog moest wennen aan elkaar zijn deze teams er toch in geslaagd om op de eerste plaats te belanden. Deze teams worden ieder voor zich gehuldigd en extra in het zonnetje gezet. Ondertussen zal de barbecue aangestoken worden door de beste bakkers van Harlingen en kan men (mits opgegeven) genieten van een heerlijk barbecuebuffet. Nickelzson zal de avond muzikaal afsluiten.

Op de laatste dag, de zondag, wordt er vanaf 10.00 uur traditioneel gekaatst. In de middag is er muzikale ondersteuning met medewerking van Experience. Het gehele weekend kan er ’s avonds uitsluitend met muntjes betaald worden. Deze zijn op diverse, duidelijk aangegeven, plekken te verkrijgen. Fc Harlingen wil middels dit weekend een schitterend eerste seizoen afsluiten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda