Sport

Nico Poelsma verrast Joop Huizenga

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen dinsdag speelden de leden van Excelsior de laatste competitieronde van dit kalenderjaar. Het werd een avond met mooie partijen, kapitale fouten en een daverende verrassing.

Rinze Postma speelde tegen Dick Bekkema en vond zijn Waterloo, nadat hij halverwege materiaal verloor, waarna Dick de partij professioneel naar zich toe trok. Elle van Keimpema groef tegen Jan Stelwagen zijn eigen graf, nadat hij in het middenspel gruwelijk de fout in ging en op grote achterstand kwam, waarna hij niets anders kon doen dan opgeven. Kor Vrieswijk kruiste de degens met Klaas van Keimpema. De Achlumer wist de Sexbierumer een schijf af te snoepen en toen hij in het eindspel een tweede schijf voor kwam, was het spel gespeeld. Nico Poelsma speelde een prima partij tegen Joop Huizenga. Ondanks het bekende snelle speeltempo van Joop liet Nico zich niet van de wijs brengen en speelde de partij keurig naar remise. Tenslotte speelden Marco Bekema en Pieter Hijlkema en gelijkwaardige partij. In het eindspel moesten beiden op hun hoede zijn en de opgezette vallen ontwijken. Pieter ruilde af op het middenveld en dat bleek de beste zet. Marco kwam positioneel in een dusdanig zwakke stand dat hij de handdoek in de ring moest gooien.
De komende twee weken zijn er in verband met de kerstvakantie geen damavonden. De eerstvolgende damavond is dinsdag 5 januari. De leden wensen eenieder fijne feestdagen en een goede start.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda