Sport

Mooie strijd in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Bij de merkeledenpartij is er in drie klassen gekaatst. De jeugd, de dames (met zachte bal) en de mannen. Het was een prachtige kaatsdag met mooi bewolkt weer. Niet te koud en niet te warm en zo nu en dan een buitje.

De jeugd kaatste in een poule van vier en moest drie keer kaatsen. Oudere en jongere jeugd door elkaar, wat aanpassing vergde van de groteren en dat deden ze super. Iedereen stond met plezier op het veld, ook al werd er natuurlijk wel eens stevig gebaald bij missers. Martijn Wiersma, Nynke Rijpma en Menno Johnson wisten alle drie DE partijen te winnen, ook al was de eerste maar nipt met 5-5 en 6-6. Martijn werd tot koning van de partij uitgeroepen. Karel Monfils, Klaske Rijpma en Tijmen de Goot wisten de tweede prijs binnen te halen. Het 3R-team met Ruurd, Rineke en Redmer was uiterst positief, maar kon geen potten breken. Klaas en Jurjen wonnen hun eerste partij en leken ook kanshebber voor een prijs, maar winnen lukte in de volgende partijen niet. Wel prachtig gekaatst allemaal.

Bij de dames werd er met zachte bal gekaatst. Ook mannen die niet met de harde bal wilden spelen konden hier meedoen. Zo stonden er vier parturen op de lijst en werd er spannend gekaatst. Door het vele muurkaatsen in de winter zie je dat de meesten in het tussenspel alerter zijn en vooral ook met beide handen kunnen slaan. Plezier en strijd was er te zien en er werd gevochten voor elk punt. Mooie balwisselingen en veel gelach. Uiteindelijk gingen Anja Kieftenburg, Tineke van der Veen en Sander Wiersma er met de prijs vandoor. Voordat de laatste partij begon konden er nog drie parturen de eerste prijs winnen; er hing dus veel van af. Toen Anja cs 5-3 achterstond - na twee eerdere winstpartijen - was alles nog mogelijk, maar zij knokten zich terug in de wedstrijd en wonnen. Met drie winstpartijen de eerste prijs. Voor de tweede prijs moest gerekend worden. Anneke Westra, Annelies Boonstra en Bjorn Kieftenburg haalden net twee eersten meer in totaal dan de nummer drie. Anja Kieftenburg is koningin van de partij geworden.

De heren kaatsten dit jaar in een poule van vijf parturen, dus dan moet je vier keer aan de bak. Sommige heren piekten vroeg, sommigen werden na verloop steeds beter en sommigen waren de hele dag constant. Sybren Beert de Jong, Jan Germ Niezink en Pieter Stellingwerf hoorden bij de laatste categorie. In de laatste partij, die in de regen werd gespeeld, versloegen ze de nummer twee in een onderlinge strijd: Sjoerd Atze de Jong, Lubbert Munnniksma en Geert van der Plaats. Sybren Beert werd uitgeroepen tot koning door goed op- en uitslagwerk.
De winnaars kregen prachtige glasprijzen waarin een kaatser gegraveerd is en natuurlijk voor de eerste prijswinnaars een krans van Feikje van der Duim, die voor de merkepartij hulp had gehad van creatieve dames.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda