Monsterzege voor fc Harlingen VR1

Wat moet je schrijven over deze wedstrijd als de uitslag 0-11 is. Het was natuurlijk de eerste competitiewedstrijd met hier en daar voor de wedstrijd nerveuze koppies. CVO VR1 bleek niet in staat om fc Harlingen VR1 weerstand te bieden en dus konden alle wedstrijdvormen uitgeprobeerd worden. De meeste speelsters van fc Harlingen waren technisch en tactisch beter, vooral op snelheid en balbehandeling liep het prima.

Er waren enkele mooie doelpunten te zien met een overtuigende hattrick voor Astrid; 0-1, 0-2 en 0-3. Belangrijke openingsdoelpunten en dat binnen acht minuten. Daarna kansen voor Cerise, Nikki, Janice en weer Astrid. Zij schoot de bal voor de tweede keer rakelings langs de hoofden van haar ouders. De 0-4 door Audrey in de zeventiende minuut was heel fraai. De 0-5 door Lotte werd door de speelsters en de (25) toeschouwers beloond met een luid applaus: schitterende tip-in op een pass van Nikki.

Tijdens de rust bleven de dames heerlijk buiten in het zonnetje zitten rond de middenstip als voorbereiding op de tweede helft. In de tweede helft kwamen de dames goed uit de startblokken, en was het binnen 5 minuten 0-7; twee keer raak door Audrey. Tevens een hard schot van Astrid op de lat waarna Audrey de bal over kopte. Schoten op de paal en net over van Nikki, Janice, Cerise en Ilse. In de 45e minuut werd Marleen B. vervangster voor de afwezige goalie Deveny en Lotte wisselde van positie en keeperskleding. De 0-8 was een ‘lucky’, daar de keepster van CVO de bal in de voeten van Astrid gooide (haar vierde!). Toen brak het moment van sambavoetbal aan: Camilla volop de bal spelend met knie, heup en enkel: een lust voor het oog en ook nog heel effectief. Hierdoor ontstonden er kansen voor Marleen B., Cerise en Nikki. De 0-9 en 0-10 van de voet van Nikki werden met applaus ontvangen. Vooral de laatste was mooi in de kruising. De 0-11 door Ilse - ook een graantje meegepikt - na een pass van Marleen B. was een prima opgezette aanval.

En zo was er een mooi cadeau voor het 25-jarig huwelijksfeest van Lydia en Walter: VR1 bood hen een klinkende overwinning met goed voetbal. Met als doelpunten van de wedstrijd de tip in van Lotte, de zuivere hattrick van Astrid en de hattrick van Audrey. En hoe bevalt het nieuw tenue, met sponsorlogo van R. de Jong, de schilderspecialist van Harlingen? De meningen zijn eensgezind: prachtige kleurencombinatie en zichtbaar logo van R. de Jong. Het absorberend vermogen van het shirt is matig en de vrouwenmaatvoering is volgens de kenners niet correct. Gelukkig wordt aan dit laatste gewerkt door het bestuur van fc Harlingen: juiste tenues voor de damesselectie. Trainer/coach Hans was voorafgaand aan de wedstrijd een beetje zenuwachtig, maar tijdens de wedstrijd gaf hij de speelsters al zijn vertrouwen door hen het veld in te laten gaan met een vrije opdracht: speel en communiceer zo goed als mogelijk met elkaar met veel positiewisselingen.