Monsterscore in alweer een spektakelstuk

HARLINGEN - De verslaggeving mag dan eentonig lijken ?Weer een spektakelstuk op het Oostersportpark?. Maar de toeschouwers bij de wedstrijd Zeerobben ? ?t Fean ?58 zullen zich in bovenstaande kop volledig kunnen vinden. Met tien doelpunten en nog wel tien opgelegde kansen aan beide kanten was je blij om in de pauze even op adem te komen. Trainer Yko de Boer en Inne Schotanus hadden de 22 spelers met een aanvallende opdracht het veld ingestuurd en dat was te merken.

De gasten uit Surhuisterveen gingen fel van start. En het eerste part van de wedstrijd in ogenschouw genomen zou de einduitslag onwaarschijnlijk in de oren kunnen klinken. Immers ’t Fean ’58 pakte het initiatief en nam brutaal de leiding. In de 12e minuut een prima pass over de hele van Joost Nieuwenhuis werd door Imani Mchimbwa op waarde ingeschat. Hij maakte zich vrij van zijn directe tegenstander en liet Theo Nota kansloos, 0 – 1. Nog geen vijf minuten later maakte David van der Pol de gelijkmaker, 1 – 1, na een prima voorzet op maat van Dylan Drent, na vermeend buitenspel. De goed leidende scheidsrechter Boekholt vertrouwde op zijn eigen waarneming en liet de grensrechter From van ’t Fean ’58 staan.

De wedstrijd bleef echter in evenwicht en er deden over en weer kansjes voor. Zeerobben was zo gelukkig om 2 – 1 te maken. Weer na een voorzet van rechts van Drent, zag Marijn Helfferich een gaatje en prikte attent binnen, nadat keeper Van der Meer de bal had losgelaten. Hevige protesten leverden de gasten nog twee gele kaarten op, wegens aanmerkingen op de leiding. Met volle inzet probeerde het team van trainer de Boer de stand weer gelijk te trekken. De daardoor ontstane ruimte werd door Allard Sym Sprenger goed benut en zijn voorzet werd in tweede instantie door David van der Pol doeltreffend afgerond, 3-1 .

Een herhaling van zetten, uitblinker Dylan Drent op volle snelheid vindt David van der Pol en deze voltooit zijn hattrick en Zeerobben stond op een riante 4 – 1 voorsprong. Nog was de koek niet op, want vlak voor de rust verraste Patrick Amels van ruime afstand de iets te ver voor zijn doel staande Van der Meer met een loepzuivere boogbal. Met 5 – 1 rusten, wat een weelde.

Boeiend vervolg op doelpuntrijke eerste helft
De opdracht voor ’t Fean was duidelijk, meteen na rust proberen te scoren en zo de wedstrijd laten kantelen. Aan de inzet heeft het niet gelegen en dat mag je ook verwachten van de” Wâldmantsjes”. Maar uitstekend keeperswerk van Theo Nota zorgde er een aantal keren voor, dat de marge vier doelpunten bleef. Ook Van der Meer toonde zijn kunsten en liet de hoop op een beter resultaat bestaan. Met voor beide doelen spannende situaties bleef het voor het publiek ook een aantrekkelijke partij. Tot de 72e minuut bleef de stand ongewijzigd. Het was Albert Beuker, ingevallen voor de geblesseerde Gideon Vellinga, die na een heerlijke één-twee met David van der Pol bekwaam de doelman omspeelde en de 6 – 1 in het lege doel schoot. De voor Marijn Helfferich ingevallen Higor da Silva pikte ook een doelpuntje mee, na weer goed voorbereidend werk van de TGV Dylan Drent.

Een weinig later maakte invaller Harm Vrij er nog 7 – 2 van, maar van spanning was natuurlijk al geen sprake meer. Voor de statistieken had Imani Mchimbwa er nog middels een terecht gegeven penalty 7 – 3 van kunnen maken, ware het niet, dat Theo Nota zijn zoveelste huzarenstukje toonde door de bal met de vuisten uit het doel te ranselen. Uit de tegenaanval knalde Allard Sym Sprenger tegen het lichaam van een verdediger en door dit eigen doelpunt werd de eindstand bepaald op 8 – 2. Kort daarna besloot de referee Boekholt uit Assen om het hierbij te laten. Toen kon het publiek weer bijkomen en bijpraten in de kantine, al waar het nog lang onrustig bleef. Je wint per slot van rekening niet elke wedstrijd met dergelijke cijfers.
Tevredenheid in Zeerobbenkamp
Enigszins geflatteerd, maar daarom niet minder verdiend heeft Zeerobben drie punten aan zijn totaal toegevoegd en bovendien het doelsaldo opgeschroefd. Ondanks het gemis van een aantal “vaste waarden” speelden de Harlingers bij vlagen uitstekend voetbal en melden ze zich weer in de top van de ranglijst. Maar minstens zo belangrijk een tevreden hoofdsponsor Rinnie Smeding, die samen met het thuispubliek zich heeft laten verwennen met deze klinkende overwinning.

Zeerobben speelde met de volgende spelers: Theo Nota, Chekina Nzoko, Adnan Jarjour (80e min. Jordy Torenbeek), Allard Sym Sprenger, Reinier van der Stap, Gideon Vellinga (70e min. Albert Beuker), Dylan Drent, Patrick Amels, David van der Pol, Frank ten Hoeve, Marijn Helfferich (43e min. Higor da Silva)