Sport

Mijn eerste roeiwedstrijd in de Vuurzee

Door Jeroen Pietersma
MAKKUM - De Vuurzee, de voormalige sloep van Brandweer Harlingen, heeft meegedaan aan de Slag om Makkum. Dit was de eerste wedstrijd voor Silvia. Hier is haar verslag.

Sinds mei 2015 ben ik begonnen met sloep roeien in de Vuurzee. Afgelopen zaterdag was mijn eerste wedstrijd, de Slag om Makkum. Ik heb goed getraind de laatste weken en mij zo goed mogelijk voorbereid. De harde wind en regen waar ik me van tevoren al wat druk over had gemaakt, waren gelukkig niet aan de orde. Het was een prachtige nazomerdag!
Met een portie gezonde wedstrijdspanning stap ik aan boord. Alles nog even gereed maken, zoals de voeten steun, slangetje voor het drinken en mentaal voorbereiden. Nog even inroeien en dan om 13.00 uur starten. Puntjes in het water, haal op en daar gaan we. Vijftien kilometer voor de boeg.
Onze fans op de kant juichen ons toe. Mijn ouders, man en kinderen varen het hele stuk in de zeilboot met ons mee en moedigden ons aan. Dat doet je goed! Op naar Kornwerderzand om de boei, een stuk het IJsselmeer op en terug naar Makkum.
We hadden ook een stuk tegenwind, dit stuk vond ik het zwaarst, maar onze stuurvrouw wist ons op te peppen! Weer terug in de havenmond stonden onze trouwe fans aan weerszijden ons toe te juichen. Nog een paar kilometer, het moest uit mijn tenen komen, maar ik ging ervoor! Binnen twee uren waren we binnen! Wat een mooie ervaring, ik heb genoten!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda