Sport

MHC Leeuwarden E2 ? HMHC M6E1

Door Jeroen Pietersma
Vandaag vertrokken wij om acht uur vanaf de Club (jaja, ik leer nog wel eens de hockey termen in plaats van de voetbaltermen). Er was alleen een probleempje. Wij hadden de keeperstas nog niet en daar werden wij best wel zenuwachtig van, behalve Feah die hoopte dat ze kon spelen in plaats van keepen vandaag. Gelukkig ging het club gebouw om 8.10 uur open en was de spanning verdwenen. Het enige gespannen gezichtje was nog van Layla, want vandaag maakte ze haar debuut in ons team. Layla je hoeft je de volgende keer geen zorgen meer te maken, want je deed het geweldig voor de eerste keer, knap hoor.

Angela onze spelbegeleidster floot voor de start van de wedstrijd. Angela is net begonnen met fluiten en doet dit uitstekend. Mirthe onderschepte de bal van de tegenstander en begon aan een solo en onze topscoorder maakte binnen de minuut 0-1 en deed hetzelfde nog een keer nadat Leeuwarden de bal uitnam, 0-2. Waar gaat dit heen? Zag je iedereen zich afvragen… en dat dachten ze ook in het veld en dat kwam het spel niet ten goede. Voorin gingen we balletje wachten, het middenveld werd overlopen en achterin werd niet scherp genoeg verdedigd. Leeuwarden werd sterker en zette ons onder druk. Toch onderschepte Marijn knap een bal en speelde onze captain van vandaag Marieke knap aan. Marieke vond Mirthe blindelings en het was 0-3. Wat een weelde en we gingen nog rustiger aan spelen en Leeuwarden deed er nog een schepje bovenop en maakte het ene doelpunt na het andere en het was binnen no-time 3-3. Dit konden we niet laten gebeuren en Annemarijn werkte keihard op het middenveld en anderen volgenden haar voorbeeld. Layla die haar zoals gezegd haar eerste wedstrijd speelde was zeer nuttig. Ze onderschepte een bal en speelde onze captain Marieke aan en die maakte het heel knap af en was het 4-3. Lang duurde dit niet en was het alweer gelijk, 4-4. Nog net voor de rust wist Marieke op aangeven van Sanne 4-5 te maken en dit was de ruststand.

In de rust waren wij het er allemaal over eens dat het beter en scherper moest. Zo starten wij ook in de tweede helft en Sanne, Lauryn en Layla speelden uitstekend en lieten de tegenstander geen ruimte. Marijn en Annemarijn verzette heel wat werk op het middenveld en voorin waren we gretig en hielpen Marieke en Mirthe hun verdedigers en zo hoort het. Marieke had het op de heupen en op aangeven van Mirthe werd het 4-6, daarna gunde Marieke de bal aan Mirthe en maakte op techniek 4-7. Eindelijk een lekkere verdiende voorsprong… maar daar gingen we weer… het werd wat te makkelijk. Keepen leer je niet met een training en je kon zien dat Feah moeite had met al die attributen aan en dat kan ik mij helemaal voorstellen. Het werd 5-7 en Marieke maakte op goed doorzetten van Lauryn 5-8. Een misverstand achterin bij Leeuwarden werd afgemaakt door Sanne, 5-9, die ondanks haar blessure een goede tweede helft speelde en op karakter door buffelde. Zo lekker achterover hangen en de wedstrijd uitspelen zou je zeggen maar daar wilde Leeuwarden niet aan meewerken en met nog een minuut te spelen en een stand van 8-9 was het toch billen knijpen. Angela gaf het verlossende fluitsignaal en wij kunnen ons voor het kampioenschap op gaan maken.
Volgende week spelen wij thuis om 9.30 uur tegen Sneek en wij nodigen alle ouders, broertjes, zusjes, vrienden, vriendinnetjes, opa’s, oma’s, eigenlijk iedereen uit om naar dit geweldig spelende team te komen kijken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda