Voetbal

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijd B poule
PoPaLo - de Bock computers 5-3
De voddeboeren begonnen vliegend, al vrij snel brak Jurjen Breimer door en stond PPL op een voorsprong van 1-0, en dat gebeurd niet vaak. De vreugde was van korte duur want Nils Podt wist zeer bekeken de stand weer recht te trekken, 1-1. En Nils scoort gemakkelijk dus maakte hij met een fraai stiftje ook nog 1-2 voor de Bocken. De strijd ging op en neer en er werd ook nog leuk gevoetbald. En nog in de eerste helft werd het 1-3 door een treffer van Arno Rotteveel. PPL leek weer te verliezen en de Pollema broers hadden de tranen al in hun oogjes. Maar de bliksem sloeg in bij PPL ze kregen een vrije trap en die joeg Jurjen Breimer snoeihard in de touwen, 2-3. En ze gingen door een verwoestende knal van Kees Knier was ook niet te keren, 3-3. En bij PPL begonnen ze ook nog slim te voetballen, een pasje van Meinke Riem op Efan Sertina werd mooi afgerond en PPL stond voor, 4-3. De drie coachen lagen nou in ulkaars armen over de grond te rollen van plezier. En toen Efan Sertina er even later weer door heen vloog maakte hij 5-3 en vlogen de coaches hast deur ut dak. Het werd nog spannend maar Gerard Rutten ston te kiepen as een tijger en liet niet een bal deur, en dat wudde tied oek.

Wedstrijden A poule
Friesland Direct -Nesta Shipping 10-5
Keeper Bekius van Nesta had al een paar beste ballen uut sien goal ranselt maar toen kwam Niels Vlottes op hem af die schoot tegen Bekius aan, en die had toen de pech dat de bal um tussen sien poten deur rolde, 1-0. En Vlottes had er zin aan want weer vloog hij er als een raket langs en scoorde weer, 2-0. Nesta bleef vechten en deden ook wat terug, een pass van Martin van Wilsum werd mooi afgerond door Emiel Postmus, 2-1. Klaas Bouma zorgde voor 3-1 en Martin van Wilsum en Frank Seinen maakten voor de wissel toch nog gelijk, 3-3. Drewes Janssen had er al een paar gemist maar in de tweede helft raakte hij eindelijk de roos, 4-3. En weer wist Emiel Postmus de stand gelijk te maken, 4-4. Na dit doelpunt zakten de mannen van Nesta door hun hoeven en FD liep uit. Jorge Peres maakte 5-4, via Martin van Wilsum vloog de bal in eigen doel, 6-4, meteen daarna maakte Frank Sienen 7-4, via de paal maakte hij nog een 8-4. Het werd uiteindelijk 10-5, voor FD scoorden nog Eric Hoekstra en Jorge Peres, Martin van Wilsum scoorde voor Nesta.

Kantine Waddenhal-Taxi Harlingen 4-3
Een zware wedstrijd beloofde dit te worden voor koploper de Kantine, die nog steeds hun spelverdeler Ralf van Hurck missen maar ook Freek Topfer was afwezig. Het was ook geen wonder dat de partijen elkaar even aftasten. Naar mate de wedstrijd vorderde werd de Kantine wat sterker en wist Anton Knipper de keeper op het verkeerde been te zetten en te scoren, 1-0. Maar ook Taxi kwam uit zijn winterslaap en dat leverde een mooie pass op van Jilke Alkema die netjes werd binnen getikt door Klaas Kuiken, 1-1. En die Jilke Alkema had gember in sien reet hij vloog iedereen voorbij en maakte 1-2. Net voor de wissel was Jorik Erents even attent en tussen een mêlee van spelers door prikte hij 2-2 binnen. De Kantine leek op voorsprong te komen maar de inzet werd al achterover vallend fraai gered door keeper van Riet. Maar ja daar was ie weer Jilke, doe wat, Alkema met een poeier maakte hij 2-3 voor Taxi. Het antwoord kwam van Ane Schaap, snoeihard joeg hij de bal achter van Riet, 3-3. Dat leek een mooie stand maar Ane Schaap had wat anders in e hasses hij zette de Kantine op voorsprong, 4-3. Aan beide kanten kwamen kansen maar de keepers Van Riet en Gert Jan de Jong waren niet meer te passeren, het bleef 4-3.

RCM Administratie - de Kombuis 4-2
Al meteen vloog Jasin Fagouss door de defensie van de Kombuis en zette zijn team op voorsprong, 1-0. De Kombuis kreeg zeker kansen maar ach lieve mesen wat richten ze slecht. RCM deed dat beter en zeker Jasin Fagouss, hij tikte een mooie pass van René Metz in de touwen, 2-0. Ook in de tweede helft waren er voor beide teams kansen maar weer sprong RCM daar beter mee om. Want weer was het Jasin Fagouss die het doel wist te treffen, 3-0. De Kombuis deed eindelijk wat terug een pass van Steffan Amels bereikte Stefan Klees en het was 3-1. Brian Zeilmaker zorgde weer voor een gat met een wippertje maakte hij 4-1. De keeper van RCM liet nog even een terugspeelbal van sien eigen maat tussen e poten deur gliede eindstand 4-2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda