Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A poule
Topline Yacht Design – NR 1 Hypotheek 5-2
Een mooie wedstrijd om naar te kijken, aldus tijdwaarnemer Jacob Twaintig, prachtige aonvallen, poer bêste reddingen von e kiepers en lust om naai te sjen, was zijn commentaar in het Fries. TYD nam de leiding toen Jordy Torenbeek een vrije trap mocht nemen ging de bal er via de paal in 1-0. Maar nog geen minuut later lag Brian Zeilmaker er alweer de gelijkmaker in ’t mandje 1-1. Het was TYD dat even beter speelde en ook beter met de kansen omging, zo vloog een pegel van Marcel Visser in de touwen 2-1, keeper van Riet hoorde um alleen maar fluiten. In de 2e helft maakte Sander Zeilmaker weer gelijk met een strak schot 2-2. Hierna ging TYD fel aanvallen en namen het doel van NR 1 onder vuur. Maar in de doel stond Ronald van Riet te keepen als een leeuw. Hij gooide sien olympiese billug in alle hoeken pas 5 minuten voor tijd moest hij wijken voor een goal van Reinier v d Stap die dat overigens dat in 2 keer moest doen 3-2. Hierna hadden ze bij TYD het lek boven water en maakten Mitchel Laros 4-2 en Marcel Visser 5-2.

Van der Pol Autverhuur – Alinex Uitzendburo 8-3
Van der Pol ging flitsend van start alleen was het jammer dat de inzet van Rocco Zwart via de paal en de rug van de keeper naast het doel ging. Een minuut later was het wel raak, uit de rebound tikte Gideon Vellinga de bal binnen 1-0. Beide ploegen vlogen hun de poten onder hun kont vut zo’n inzet. Alinex leek gelijk te komen maar het schot van Steffan Amels kletste op de lat. Toch werd het 2-0 uit een scrimmage tikte Rocco Zwart wat gelukkig de bal achter de keeper. In de 2e helft startte Alinex wat sloom en ut leek wel at se liem an hun poten hadden ze gaven nooit een bal af en schoten ook nog van te ver op doel. En toen Rocco Zwart 3-0 maakte zakten ze helemaal in en liep v d Pol via Gideon Vellinga 4-0 en David v d Pol 5-0 en 6-0 naar een mooie voorsprong. Toen wist Stephan Klees wat terug te doen 6-1 maar het antwoord kwam weer van Rocco Zwart 7-1 en David v d Pol 8-1. Steffan Amels en Etienne Oosterom bepaalden de eindstand op 8-3.

Wedstrijden C poule
Futsal Harlingen – Café ’t Skûtsje 1-0
Jelle Jan Burggraaf kon na 4 minuten ’t Skûtsje al op een 0-1 voorsprong zetten maar zijn inzet kwam op de lat. En beide teams hadden nogal wat moeite om het doel te vinden deze avond. Futsal moest even in het ritme komen en het ging wat beter lopen toen Bouwe v.d. Veen er in kwam. Want Bouwe is een loopwonder die loopt per wedstrijd wel drie halve marathons. Kansen werden er weinig gecreëerd wat verder dan wat gegriem tot voor de goal kwamen de ploegen niet. En toen Rienk Broersma eindelijk alleen voor de Skûtsje keeper kwam miste hij ook nog. ’t Skûtsje had ook pech want zij zagen een schot van Dirk Harm Roorda op de paal belanden. Het spel werd wat grimmiger en wat ongezelliger. Ver in de 2e helft was het dan raak voor Futsal, Bouwe v.d. Veen, de Speedy Gonzales van zijn ploeg, liep iedereen er uit en zette Futsal op 1-0. Beide ploegen wilden nog wel een doelpunt maken maar waren daar niet toe in staat het bleef 1-0.

SMS Chill Time – PoPaLo 9-7
Dit was een doelpuntrijke partij en van beide kanten werd er veel gescoord. De 1e helft ging helemaal gelijk op, wel verrassend was dat de ouwe knar Tony Outhuyse de score opende voor SMS 1-0. Hierna was het de beurd aan Kees Knier van PoPaLo, 2 keer achter elkaar deed hij het net bollen 1-2. Johan Ligthart wist sinds 19 92 ook weer eens het doel te vinden en dat was 2-2. Meteen nam PoPaLo weer de leiding door Norbert 2-3, nog voor de wissel was het Arjan Outhuyse die gelijk maakte 3-3. En diezelfde Arjan Outhuyse zou zich ontpoppen als een topschutter, hij maakte totaal maar liefst 6 goals voor SMS en Robbin Regtop drukte er nog een in voor die ploeg. Dat waren er in totaal dus 9 doelpunten, Norbert maakte nog 2 goals voor PoPaLo en Lowie Quisenaerts en Kees Knier ieder nog een eindstand 9-7.

SVO Attema – de Zwaan 3-5
Voor SVO Attema scoorden Nigel Breidenbach, Jan Pieter Frik en Rudy Leunge , dat was niet genoeg want de Makkummers maakten 5 doelpunten. Wie, ja dat weet ik niet de namen waren niet te lezen, 3-5 winst dus voor de Zwaan.