Voetbal

Meromar Seafoods b.v. Zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijd A-poule
Kantine Waddenhal – Oosterhof/Holman 6-3
Inhaal wedstrijd voor de Kantine en die bij winst 2 punten voorsprong kon nemen op Friesland Direct. En ze namen de leiding door een pegel van Stefan Adema 1-0, Ralf van Hurck ronde een mooie pass van Ane Schaap af 2-0. Een fraai lopje van Brent de groot over de keeper heen betekende 2-1. Weer een pegel van Stefan Adema vloog via de keeper binnen 3-1 en ook Sjouke Bootsma lopte een bal fraai over de keeper 4-1. Een slim hakje van Sjouke belande op de paal maar een vrije trap van Stefan Adema vloog bijna door het net 5-1. Via Brent de Groot en Stijn Schakenbos mocht OH terug komen naar 5-3. De dartele Ralf van Hurck maakte aan alle illusies een eind 6-3.

Wedstrijden B-poule
De Bock Computers – Manutec 4-0
De koploper de Bock begon erg aanvallend en met een man to man dekking. Manutec kon niet anders dan verdedigen en loeren op een uitval. Pas 3 minuten voor de wissel wist Nils Podt met een gelukstreffer 1-0 te maken voor de Bocken. Manutec werd in de 2e helft iets sterker maar vergat te scoren en dat deed de Bock niet Niels de Lange maakte 2-0. Het wilde Manutec maar niet lukken om het net te doen bollen, ze hadden ook wel een beetje pech. Jelte Kroes en Nils Podt bepaalden de einstand op 4-0 en zij komen nu op 5 punten voorsprong.

De Zwaan – Veltman Maritiem 2-7
Een wedstrijd voor de kat zijn viool, Veltman kan niet meer kampioen worden en de Zwaan kan niet meer degraderen. Topschutter bij Veltman was Ajan Alkedorh? Hij wist maar liefst 4 keer het net te vinden, Marvin Brandsma deed dat een keer en Soulamain Snoussi was weer scherp en maakte er twee. Voor de Makkummers scoorde Ype v d Logt twee keer en zo werd de eindstand 2-7 voor Veltman.

PoPaLo – Poelstra/ZWFOntwerp 4-9
Poelstra staat tweede en moest beslist winnen om een beetje bij te blijven in de kop van de B poule. En ze begonnen goed, bij PPL leek het er op of hadden ze een mud eerappels op e billug se liepen ze erbij. Meinke Riem was se in e war dat ie maar in eigen goal skoot en Poelstra op 0-1 zette. Het werd bijna gelijk toen Efan van Sertima sien gouden puntsje teugen de bal zette, keeper Schippers redde. Een omhaal van Helik Norbi betekende wel 1-1, PPL keeper Rutten stond geweldig te keepen toch vlogen 2 ballen van R Dario um om e oren 1-3, Arjen Riem maakte ut foutsje van sien broer Meinke goed en maakte 2-3. Dario en R Boersma tilden Poelstra naar 2-5, Helik Norbi en Efan van Sertima deden wat terug 4-5 en het werd nog spannend. Maar J Deelstra, Dario, B Koster en J Siccama beslisten de wedstrijd 4-9.

Café ’t Skûtsje – de Loods 21-0
Coach Gerrit Vlietstra had voor de wedstrijd al een zware donderspeech gehouden tegen de mannen van de Loods , om hun op het goede spoor te zetten. Nou dat hielp voor gien meter in no time hadden Dave Hartman en Jelmer Wolda 4x er al vijf in leggen 5-0 dus. En zo ging het een beetje door, de coach zat inmiddels met sien hannen voor de ogen. Jelmer Wolda maakte er nog 9, Dave Hartman prikte er nog 4 in, Caleb Repkes scoorde 2x en Solwyn Repkes maakte er 1. Zo werd Jelmer Wolda topscorer met 13 doelpunten en werd de eindstand 21-0. Maar de mannen van de Loods gaan in training dus we verwachten nog wat in de toekomst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda