Voetbal

Meromar Seafoods BV zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden A poule

Topline Yacht Design – Kantine Waddenhal 5-3

Een topper kon je dit zeker noemen omdat bij winst de Kantine de eerste kampioen in deze competitie zou zijn. Maar TYD was nog niet helemaal veilig, dus die kletsten er vanaf het begin in. Het doelpunt viel echter aan de andere kant, Kevin Jaarsma ging op snelheid [se hard het sien Opa nooit lope kannen] langs de defensie en de Kantine leidde 0-1. De volgende was een juweeltje, een uitgooi van Ronald van Riet werd in één keer omgehaald door Freek Töpfer en dat was 0-2. TYD deed wat terug. Adnaw Jarjaw verraste Van Riet door uit de draai 1-2 te maken. Maar er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Kantine, een vrije trap van Stefan Adema werd via binnenkant paal in de touwen gejast: 3-1.

In de 2e helft kwam TYD toch wat opzetten. Met een droge knal maakte Marcel Visser 2-3. TYD nam doelman Van Riet onder vuur, en toen Albert Beuker er mooi tussendoor glipte maakte hij 3-3. Het werd wat rumoerig en spelers van TYD trokken de scheids aan zijn hemd met de boodschap: ‘wat een overtreding man van die tegenstander!’ Frank ten Hoeve zette TYD op een 3-4 voorsprong en toen Marcel Visser ook nog tussen de benen van Van Riet doorschoot was het 3-5.

De Kantine zette de joker in en dat was Martijn ‘Tinus’ van Hurck, en hij zei teugen Van der Ploeg, ‘ik zal die wel even zien late wat een overtreding is!’ en haalde de man onderuit. Dat veranderde niets aan de stand en de mannen gingen gearmd en vol kerstgedachten naar de kantine. Natuurlijk misten ze bij de Kantine de balvirtuoos Ralf van Hurck wel. Friesland Direkt kan nu bij winst met 4 doelpunten verschil de kampioen worden.

 

Wedstrijden B poule

Nesta Shipping – Fysiotherapie Rozengracht 3-5

Fysio moest met twee goals verschil winnen om eerste periodekampioen te worden in de B poule. Maar er werd nog stevig tegenstand geboden door de al wat ouderen van Nesta. De strijd was in het begin gelijkwaardig en beide keepers werden goed onder vuur genomen – die mannen pakten een hoop. Totdat Marijn Helfferich ut hele zootsje uut speulde en 0-1 maakte voor Fysio. Nesta vochten hun naken om wat terug te doen, en dan hewwe je altied die linkerpoot van Emiel Postmus nodig, alleen voor de keeper wist hij netjes 1-1 te maken. En toen Frank Seinen even later Nesta zelfs op een 2-1 voorsprong zette schrokken de therapeuten wel even. Maar ja, nog in de eerste helft wurmde Quinten Zondervan zich bij iedereen langs en werd het 2-2.

Het bleef spannend, in de tweede helft helemaal, toen Frank Seinen werd aangespeeld en hij ook weer scoorde: 3-2. Martin van Wilsum kreeg een kans om 4-2 te maken maar hij lazerde over de keeper heen. En toen was er een opleving van Fysio en maakten Marijn Helfferich en Lutzen Smit achter elkaar 3-3 en 3-4. Het doek voor Nesta viel helemaal toen Patrick Amels er ook nog 3-5 van maakte, Fysio dus kampioen.

 

Wedstrijden C poule

SMS Chill Time – Futsal Harlingen 7-0
Dit waren de nummers een en twee uit de C poule die om het kampioenschap speelden. SMS moest winnen en Futsal had genoeg aan een gelijkspel. En ik weet niet at Johan Ligthart ut hele zootsje masseert het maar ze begonnen as speren. Uit een mooi een tweetje wist Arjan 1-0 te scoren voor SMS. En met een vliegend schot maakte Rob ‘Sybert’ van der Zee er al snel 2-0 van. Eigenlijk werd Futsal een beetje overklast en creëerden ze weinig kansen. Van der Zee deelde oek een klein tikje uut maar de scheids ze, niet weer doen seun. Een mooie steekbal werd even keurig afgerond door Robbin Regtop 3-0 en Robbert maakte voor de wissel ook nog 4-0. Die nul bleef door een magistrale redding van keeper Johan Ligthart. In de tweede helft tilden Arjan Outhuyse 2x en Feenstra de stand naar 7-0 en was SMS kampioen.

De Bock Computers – ’t Skutsje 4-3

Dit werd een wedstrijd voor de kat sien viool, kampioen kon men niet meer worden en degraderen ook niet. Toch werd het nog spannend tussen de beide teams. Keeper de Lange van de Bock begon met een uitstekende redding, dat gaf de burger moed. Maar toch kwam ’t Skutsje voor door een doelpunt van de razendsnelle Jelmer Wolda 0-1. Het werd 1-1 doordat Marco Zeilmaker een foutje afstraft en later ronde hij een mooie een twee af 2-1.

De wedstrijd werd wat saaier en daardoor kon Dave Hartman de stand weer gelijk trekken; 2-2. Het werd nu stuivertje wisselen, Niels Poldt rondde een snelle aanval van de Bock af: 3-2. Ut Haagse hopje, Dave Hartman trok de stand wederom gelijk 3-3. Volgens tijdwaarnemer Klaas van der Veen was de beslissende goal van de Bock een foutje van de keeper, dat door Jeroen Zuiderhof afstraft werd 4-3 voor de Bocken.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda