Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Kampioenspoule A

Taxi Harlingen – Fysio Rozengracht 7-4
Wilden ze nog een kans op het kampioenschap hebben dan moest Taxi winnen en dat valt niet mee tegen Fysio. En Taxi begon uitstekend want al snel wist Keimpe Pols de bal in het netje te deponeren 1-0. Lee-Roy Purvis maakte weer gelijk door onverwacht achter een tegenstander weg te schieten 1-1. Taxi speelde goed had leuke aanvallen maar het afwerken was gewoon matig. Patrick Amels had daar niet zoveel moeite mee en scoorde voor Fysio 1-2. Het was Albert Beuker die de stand recht trok 2-2 en met een rollerke wist Jilke Alkema, nog in de 1e helft, Taxi op 3-2 te zetten. Albert Beuker kreeg een kans maar raakte de paal, Patrick Amels bruukte de paal oek maar sien bal rolde ur via de paal in 3-3. Even later een foutje van Amels hij kopte de bal terug jammer genoeg ston ur toen gien mees in e goal 4-3. Taxi liep uit Sjoerd Beuker 5-3 en Siebe Lutgendorf vanaf de zijlijn 6-3. Keeper van Fysio Tim B. bemoeide zich er even mee en scoorde fraai 6-4. Luuk Jellema, die foutloos speelde, bediende Keimpe Pols op maat en hij zette de eindstand op 7-4

RCM Administratie – Kantine Waddenhal 0-6
Kantine is de grote kanshebber om het kampioenschap te behalen en dat is al vaker gebeurd. Alhoewel de tegenstand wel steeds groter wordt en de mansjes allemaal ook wat ouder worden. RCMA kon bij winst nog een heel klein kansje houden om ook de nummero uno te worden en het leek goed te gaan, jammer genoeg vloog het eerste schot van Niels Outhuyse op de paal. Beide ploegen vielen aan en kregen kansen maar in de 1e helft viel er geen doelpunt en dat gebeurd niet vaak. De enige die opviel in de 1e helft was de kleurrijke scheids DJ. In de 2e helft was er meer strijd maar nam ut geouwehoer oek erg toe. Stefan Adema omspeelde een tegenstander haalde uit en scoorde 0-1 voor de Kantine. Een zeer hard skot van Sjouke Bootsma kwam op Tetze Helvrich sien reet en die kon een week niet zitte. Maar toen kwam ie hur, de veteraan van de Kantine Ralf van Hurck, hij pingelde langs ut hele zootsje en maakte 0-2. Aan de andere kant schoten Sander Zeilmaker en Frank Cookson tegen de keeper en de paal. Een uithaal van Stefan Adema betekende 0-3 en Ane Schaap schoot uit stand raak 0-4. De man of the match was Rallie van Hurck nog 2 keer liet hij een loepzuivere bal los en maakte zo 0-5 en 0-6.

Kampioenschap Poule B

’t Skutsje – Oosterhof Holman 2-3
OH staat er goed voor in deze poule en lijken weer te promoveren maar dan moeten ze wel winnen natuurlijk. De teams zaten ruim in de wissels en konden dan ook voluit spelen. Jacob Willekes [seun van Frits] kapte de defensie uit en schoot vliegend binnen 1-0 voor ut Skutsje. Zij waren de 1e helft ook wat aanvallender maar doelpunten maken dat zat er niet in, ook niet bij OH overigens. In de 2e helft kwam Cor Steert alleen voor de keeper maar het werd niet 1-1 want hij mistte volledig. Keeper Mons was ook in topvorm hij moest echter de vrije trap van Gert Jan de Groot laten gaan 1-1. Het was Sicco v d Bij die even later Sjoerd Beuker een dot van een kans bood en die mistte niet 1-2. Het bleef spannend, maar toen de OH defensie even de hasses ur niet bij had maakte Mathijsz Boonstra, met een bitsje mazzel 2-2. Ut Skutsje begon toch wat achteruit te lopen en zo kon Brent de Groot een tegenstander uitkappen een OH netjes op 2-3 zetten. Dat was meteen het laatste wapenfeit een mooie overwinning dus voor OH.

Bakkerij Elsinga/schilder v d Kooi – Veltman Maritiem 6-3
Bij BvdK speelde een speler die van sien sponsor Klaas Bijlsma zeker wat gember in sien kont kregen het want hij vloog en draafde de hele wedstried deur en scoorde alle goals, hoe hij hiet Frank Pietersma. En de teams hadden oek nog een billug werk want beide teams hadden gien wissel. EvdK begon sterk maar de uitvallen van Veltman waren levensgevaarlijk. De eerste kans was voor Frank Pietersma maar keeper Patrick Amels pakte de bal heel fraai. Twee tellen later begon Frank goals te maken hij joeg een vrije trap hoog in het dak van het doel 1-0. Ook de 2-0 kwam van Frank zijn voet aan de andere maakte Justin Attema uit een scrimmage 2-1. En ook Justin maakte alle doelpunten van zijn team Veltman. Frank Pietersma pakte de bal van een verdediger af 3-1, Justin Attema schoot een vrije trap binnen 3-2. En vlak voor de rust maakte Justin er ook nog 3-3 van. In de 2e helft ging het spel eerst wat open neer maar wisten de mannen of man van Veltman niet meer te scoren. Dat deed Frank Pietersma nog wel, maar liefst 3 keer liet hij het net nog bollen, eindstand 6-3.