Voetbal

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden A poule
RCM Administratie – Taxi Harlingen 6-3
Een zes punten wedstrijd die RCMA moest winnen anders raakten ze wel heel ver achterop. De eerste kans was voor Taxi, met sien soepele olympiese billug wurmde Luuk Jellema zich vrij voor de keeper, hij haalde uut maar helaas de bal vloog in e wandrekken. Toch kwam Taxi voor en het was Mitchel Laros die het net deed bollen 0-1, jonge kan oek knap zinge trouwens. Het werd bijna 0-2 maar het schot van Mark Schapelhouman kletste op de paal. Vervolgens was het de aanjager bij RCMA Niels Outhuyse die de stand netjes gelijk trok, 1-1. En de jongens van RCMA waren gewoon even fuuler en voetbalden wat verzorgder. Ze liepen uit Niels Outhuyse 2-1, Yassin Faggay 3-1 en Sander Zeilmaker 4-1. Langzaam ontwaakten de Taxi boys in de tweede helft en Mark Schapelhouman bracht de stand terug naar 4-2 en 4-3. Sander Zeilmaker speelde ook een goeie partij en hij vergrote de voorsprong weer 5-3 en Frank Coockson bepaalde de eindstand op 6-3.

Kantine Waddenhal – Friesland Direct 8-3
FD moest winnen, deden ze dat niet dan werd de achterstand wel erg groot, en de Kantine moest winnen om bovenin mee te blijven draaien. De wedstrijd begon wat later omdat scheids Van Dijk eerst even een plasje moest doen. Het was even elkaar aftasten maar toen begon het te lopen bij de Kantine dan zijn ze moeilijk te kloppen. Na vier minuten stopte keeper Hessel Zuiderhof de bal keurig maar helaas voor hem kwam de rebound voor de voeten van Klaasie Kuiken. Die zette sien maatsje 36 ur teugenan en scoorde simpel 1-0. Het werd bijna gelijk maar helaas vloog de inzet van Drewes Janssen net naast. Meteen daarna brak de iezervreter Sjouke Bootsma door en dat was wel raak, 2-0. Nog geen minuut later deed Jeroen v.d. Nieuwenhuizen wat terug 2-1. Een schot van Klaas Kuiken werd met ut maatsje roeiboot van keeper Zuiderhof uut de goal rost. Het kanonschot van Freek Töpfer, net voor de wissel vloog er wel in 3-1. Johan Janssen leek ook te scoren maar helaas voor FD tikte de balvirtuoos de bal net naast. In de 2e helft liep de Kantine uit, hun coach Ralf van Hurck lag inmiddels languut op e bank een tukje te doen, was zeker moe. Het werd 4-1 door Sjouke Bootie, 5-1 door een schuiver van Klaas Kuiken en 6-1 door Freek Töpfer. Peter Wiersma wrotte ur nog wel een teugengoal in 6-2, Stefan Adema maakte 7-2, Freek Töpfer 8-2 en de aalvlugge Niels Vlottes maakte er uiteindelijk 8-3 van.

Fysio Rozengracht – SMS Chill Time 2-3
Koploper Fysio moest tegen de runner up SMS, en dan weet je het al dit wordt moeilijk. En dat klopte want SMS ging er volledig tegenaan en hadden er wel zin aan deze avond. En gelukkig floot scheids Bert Erents ook een beste partij, het ie toch wat van Pa leert. Het was tien minuten lang zoeken naar een gaatje en die gaatjes waren er niet vaak. In de elfde minuut was het wel raak een pegel van Stefan v.d. Molen raakte de roos 1-0 voor Fysio. Johan Ligthart probeerde het van heel ver maar die bal ging net naast. Toch kwam SMS langszij en het was Arjan Outhuyse die het gaatje vond, 1-1. Maar Fysio gaf zich niet zomaar gewonnen en zeer attente Marijn Helfferich prikte 2-1 binnen. En die Arjan Outhuyse bleef gevaarlijk en balvaardig, na een mooie actie zette hij SMS op gelijke hoogte 2-2. Het bleef een gelijk opgaande strijd met aan beide kanten kansen. Maar het was Arjan Outhuyse die weer scoorde, en volgens sien Pa na een super assist van Johan Ligthart, het werd 2-3 maar het was wel een frommelgoal trouwens.
Poule A heeft nu twee koplopers: de Kantine en Fysio. SMS volgt goed op drie punten, spanning genoeg dus.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda