Sport

Kor Vrieswijk pakt punt in boeiend schouwspel

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Na het damtoernooi van afgelopen zaterdag stond er dinsdagavond weer een onderlinge competitieronde op het programma van damclub Excelsior. De meeste partijen kenden al redelijk snel een winnaar, maar Kor Vrieswijk en Dick Bekkema hadden een avondvullende partij die drie uren en vijf minuten in beslag nam. Hier de verslagen van de vierde damavond. De actuele ranglijst is te vinden op www.damclubexcelsior.nl.

J. Huizenga-N. Poelsma 2-0
Joop Huizenga beloonde zijn goede spel van de afgelopen weken. Waar hij vorige week nog pech had in het eindspel had hij de zaakjes in de partij tegen Nico Poelsma goed op orde en wist eindelijk een winstpartij te noteren.

J. Sloot-J. Beuker 0-2
Johan Beuker is na de winst op Jan Sloot nog altijd ongeslagen. Jan zette de Roozenburgopstelling op het bord, waarna Johan een lokzet plaatste. Zijn plan werkte, want Jan hapte gretig toe en moest vervolgens toezien hoe zijn opponent vrolijk naar dam combineerde en hij de strijd moest staken.

K. de Vries-E. van Keimpema 2-0
Koop de Vries kon halverwege zijn partij tegen de niet slecht spelende Elle van Keimpema schijfwinst boeken. Toen hij even later de damlijn bereikte, kon Elle deze weliswaar ontmantelen, maar dit alleen ten koste van schijfverlies. Met een achterstand van drie schijven kon hij tegen de geroutineerde Franeker geen potten meer breken en gaf zich over.

S. Ferwerda- K. van Keimpema 0-2
Sjoerd Ferwerda en drs. Klaas bouwden een gelijkwaardige stand op. In het eindspel pakte de Sexbierumer echter een schijf voorsprong en wist dit prima uit te spelen, zodat Sjoerd aan het einde van de rit met lege handen stond.

K. Vrieswijk-D. Bekkema 1-1
De langste en meeste interressante partij van de avond (en volgens menigeen zelfs de mooiste tot nu toe van het seizoen) was de partij tussen Kor Vrieswijk en Dick Bekkema. In deze van begin tot eind boeiende partij had Kor in de fase naar het eindspel een positioneel zwakkere stand op het bord en leek het schip Vrieswijk te zinken. Door een verkeerde zetkeuze van Dick kreeg Kor echter weer wat lucht en na ruim drie uren spelen en een achterstand van twee schijven flikte Kor het toch om zich zeer nauwkeurig naar de remisehaven te laveren. Dit kwam hem op de nodige felicitaties van de nog aanwezige clubgenoten te staan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda