Sport

Kor Vrieswijk man in bonus

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Kor Vrieswijk deed afgelopen dinsdagavond prima zaken door de taaie Dick Bekkema in de luren te leggen. Door zijn zege onderstreepte hij zijn kandidatuur voor het kampioenschap in de eerste klasse aangezien?de overige twee titelkandidaten Tjeerd Jaasma en Sietze de Haan remise speelden in een beslist niet foutloze partij.

Zoals bekend verdedigt recordmeister Willem Leijenaar dit seizoen zijn titel niet maar de grootste prijs heeft hij bijna binnen, want zijn echtgenote staat op het punt te bevallen. In de eerste klasse deelden ook Hans Selie en Koop de Vries de punten. Voor het kampioenschap zijn beiden reeds niet meer in de race.

In de tweede klasse won Joop Huizenga met speels gemak van Nico Poelsma. Daniël Huizing, koploper in de tweede klasse deed goede zaken door naaste belager Jan Sloot een hak te zetten. Sloot moest beslist winnen om nog aanspraak op de titel te kunnen maken en dat is bij dammen altijd lastig. Sloot had wellicht een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen, maar daar stak Huizing een stokje voor.

Sjoerd Ferwerda won uiteindelijk eenvoudig van Rinze Postma die de ene vijandelijke dam na de andere op zich zag afkomen. Een terechte zege voor Ferwerda die verre van vlekkeloos speelde en zijn schijven niet goed over het bord verdeelde. Het uiteindelijke numerieke voordeel buitte hij evenwel uitstekend uit.

 
Uitslagen eerste klasse
Koop de Vries - Hans Selie 1-1
Tjeerd Jaasma - Sietze de Haan 1-1
Kor Vrieswijk - Dick Bekkema 2-0
 
Uitslagen tweede klasse
Joop Huizenga - Nico Poelsma 2-0
Daniël huizing - Jan Sloot 2-0
Rinze Postma - Sjoerd Ferwerda 0-2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda