Sport

KNKB Schooljongens in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Vanwege de voorspelde hitte begon kaatsvereniging ?de Helfrichs? in Kimswerd afgelopen zaterdagochtend al om 9.00 uur met de wedstrijd voor de schooljongens. Het viel mee met de warmte, af en toe een wolkje voor de zon en een zuchtje wind hielpen mee. Rond een uur of 12 brak de zon goed door en toen werd het ?cht heet. Voor de kaatsers stonden er emmers met water om het veld waar dankbaar gebruik van is gemaakt. De jongens speelden zeer sportief en maakten er samen met de vrijwilligers, ouders en aanwezigen een prachtige kaatsdag van.

In de A-klasse stonden zes parturen op de lijst. De twee beste parturen na drie omlopen kaatsten de finale. Eén partuur had alle drie wedstrijden gewonnen: Youri de Groot en Karel Monfils. Om te bepalen wie de tegenstander werd moest nog even worden gerekend. Met twee tegeneersten minder mochten Wessel v.d. Woud en Jelle Cnossen aantreden in de finale. Deze twee parturen hadden eerder op de dag ook al tegen elkaar gekaatst. Toen wonnen Youri en Karel met 5-2. In de finale kaatsten Youri en Karel foutloos en hadden nog volop energie. Bij Wessel en Jelle leek de fut er wat uit. Youri en Karel wonnen met 5-1.
In de B-klasse stonden in eerste instantie 18 parturen op de lijst. Door diverse afzeggingen bleven er 16 over. Door de aangekondigde hitte is er geen verliezersronde gekaatst. In de finale stonden tegenover elkaar: Geert Siegersma en Mark Polstra tegen Jorrit Tolsma en Folkert Smid. Geert en Mark begonnen sterk in de finale en zetten Jorrit en Folkert op een achterstand. Jorrit en Folkert probeerden het wel, maar bleven steeds op achterstand. De prachtige kransen, gemaakt door Feikje van der Duim, gingen met 5-3 en 6-0 naar Geert en Mark.

A-klasse
1e prijs: Youri de Groot (Menaam) en Karel Monfils (Kimswerd)
2e prijs: Wessel vd Woud (Goutum) en Jelle Cnossen (Bolsward)
B-klasse
1e prijs: Geert Siegersma (Minnertsga) en Mark Polstra (Menaam)
2e prijs: Jorrit Tolsma (Arum) en Folkert Smid (Witmarsum)
3e prijs: Chris Miedema (St. Annaparochie) en Christiaan Stremler (Exmorra)
3e prijs: Klaas Jan Oosterbaan (Scharnegoutum) en Marten Jansen (Sexbierum)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda