Voetbal

Kieftenburg Boomsma BV shirtsponsor MO19-1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Met trots poseren de meiden van Zeerobben MO19-1 in hun nieuwe shirts die gesponsord zijn door Aannemingsbedrijf Kieftenburg Boomsma BV uit Pingjum. Voor de meiden bijzonder, want na jaren zonder een shirtsponsor te hebben gespeeld, spelen ze dit seizoen in shirts met het logo van Kieftenburg Boomsma.

André Boomsma vond het maar vreemd dat nooit een bedrijf zich geroepen heeft gevoeld om deze steeds groeiende tak van de voetbalsport te sponsoren. Tijdens een BBQ kwam dit tussen Boomsma en de familie Bouma, die al jaren nauw betrokken zijn bij het team, ter sprake en Boomsma was snel overtuigd van het belang van nieuwe shirts voor dit team. Hij sprak tevens de hoop uit dat meer bedrijven zijn voorbeeld zullen gaan volgen. Want het vrouwenvoetbal is groeiende en wordt bij het publiek steeds populairder, omdat er steeds meer door vrouwen- en meisjesteams op een behoorlijk niveau wordt gespeeld.

Zeerobben deelt die visie ook. Een visie om het vrouwen/meisjesvoetbal naar een kwalitatief hoger niveau te tillen. Zeerobben MO19-1 is daar een voorbeeld van. De helft van het team bestaat uit oud MB1-junioren en jonge oud VR1- speelsters die nu dus uitkomen in een MO19 competitie. Met deze smeltkroes van allemaal gedreven talentvolle meiden wil de club in de nabije toekomst weer een senioren vrouwenteam in de derde klasse A-categorie competitie laten spelen.

Naast een talentvolle selectie heeft ook de staf van Zeerobben MO19-1 in de loop van de jaren haar sporen verdiend in het vrouwen- en meisjesvoetbal. Dirk Beverlo, Gerrit Brandsma en Gerald van der Werf, geen onbekende namen bij Zeerobben, hebben al vele jaren ervaring met het vrouwen- en meidenvoetbal waaruit vele kampioenschappen uit voort zijn gekomen. Dit seizoen is Johan van Slooten aan de technische staf toegevoegd. Ook van Slooten is al jaren een bekende naam in de amateurvoetbalwereld in Friesland. Na de eerste elftallen van v.v. Harlingen, SC Berlikum en v.v. Oerterp te hebben getraind sluit van Slooten naast sportmasseur/hersteltrainer van Zeerobben 1 aan bij de meiden van Zeerobben MO19-1 als hoofdtrainer. Hij zal naast trainer Van der Werf de meiden de technische kant van het voetbal bijbrengen. Veel ‘technisch’ verstand van voetbal dus voor deze meidenselectie. En met veel talenten in de jongere teams , MO17-1, MO15-1, MO13-1 en 2, heeft Zeerobben een ware kweekvijver aan goede voetbalsters gereed waar men in de toekomst zeker nog veel van zal horen. Is het niet bij Zeerobben dan misschien wel bij een andere club.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda