Voetbal

Keurige 4-3 winst Zeerobben tegen eersteklasser Balk

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vooraf was er vooral sprake van nieuwsgierigheid. Hoe zou het jonge, ambitieuze Zeerobben het er af brengen tegen een degelijke eersteklasser als Balk? ?Ik ben benieuwd waar we staan?, zo vatte trainer Inne Schotanus die nieuwsgierigheid samen. ?Balk is een stevige, volwassen ploeg die niet voor niets de tweede plaats bezet in de eerste klasse, dus dit kan ons een goede indicatie geven?.

Het antwoord volgde na een onderhoudende wedstrijd waarin Zeerobben lange tijd de beter voetballende ploeg was en bij een 4-1 voorsprong zelfs een ondubbelzinnig statement leek af te geven. Twee sterke momenten van Balk zorgden in de slotfase echter nog voor een dragelijker eindstand voor de eersteklasser: 4-3. Het deed niets af aan de goede prestatie die Zeerobben onder ietwat druilerige, maar verder prima omstandigheden neerzette.
?Naast de prettige uitslag zal trainer Schotanus ook blij zijn met de individuele prestaties. Deze oefenwedstrijd was namelijk ook een uitstekende gelegenheid om veel spelers aan het werk te zien en daar maakte hij gretig gebruik van. Maar liefst 16 man kregen speeltijd en dat leverde weer veel inzichten op. Ook weer een bevestiging van de kwaliteit van de selectie in de breedte en dat is goed om te weten met het oog het vervolg van dit zware seizoen met veel kanshebbers op prijzen in de boeiende tweede klasse. Zeerobben heeft zich ten doel gesteld mee te doen om die prijzen en de wedstrijd van zaterdag was in feite een bevestiging van die kandidatuur.
?Het eerste half uur was Zeerobben de betere ploeg. Het goede spel leverde na een kwartier ook een verdiende voorsprong op door een droge knal van Patrick Amels uit een corner: 1-0. In die fase was uitbreiding van de voorsprong logisch geweest, bijvoorbeeld via een prima afstandskogel van diezelfde Patrick Amels, maar Balk herstelde zich langzaam en nam in het laatste kwartier voor rust het initiatief over. Aanzet daartoe was de gelijkmaker die viel na een goed uitgespeelde counter. Die 1-1- stand bleef op het scorebord tot aan de rust.
?Zeerobben verscheen na de pauze met maar liefst 5 nieuwe spelers, waaronder spits Marijn Helfferich, die binnen 10 minuten van zich zou doen spreken. Eerst werkte hij goed doorzetten van David van der Pol koeltjes af voor de 2-1 en nog geen twee minuten later kreeg hij de handen van het publiek op elkaar met een uiterst fraaie kopbal in de bovenhoek: 3-1!
Balk probeerde wel de bakens te verzetten, maar Zeerobben gaf achterin weinig weg en was daarnaast aanvallend gevaarlijk genoeg om de tegenstander te dwingen voldoende mensen achter de bal te houden. Het thuispubliek vermaakte zich prima met deze leuke oefenpot. Helemaal toen Zeerobben ook nog eens uitliep naar 4-1 toen Dylan Drent prima voorzette en David van der Pol via het scheenbeen van een tegenstander afrondde. ?Als vermeld kwam Balk in de slotfase nog terug tot 4-3 dankzij 2 fraaie treffers. Goed voor de amusementswaarde en net niet goed genoeg om Zeerobben het zoet der overwinning te ontnemen. Want dat zou ook niet terecht geweest zijn. Zeerobben verdiende het deze middag om beloond te worden en zo geschiedde.
?Volgende week gaat de competitie weer verder. Zeerobben ontvangt dan ’t Fean ’58 op het Oostersportpark.

Voor Zeerobben speelden deze middag: Theo Nota, Adnan Jarjour, Jordy Torenbeek (Patrick vd Veen), Chekina Nzoko, Reinier vd Stap, Albert Beuker (Marcel Visser), Frank ten Hoeve, Patrick Amels (Allard Sym Sprenger), Higor da Silva (Dylan Drent), David vd Pol en Daniël Kleiterp (Marijn Helfferich).

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda