Kampioenschap voor meisjes A1 van VVH een feit

Afgelopen zaterdag stond voor A1 van VVH ?de kampioenswedstrijd? op het programma tegen Stanfries IJlst. In eigen Waddenhal was slechts ??n setje nodig om het kampioenschap veilig te stellen, maar al snel bleek dat de meisjes dit niet genoeg vonden. Met een 4-0 overwinning gaven ze hun titel extra glans.

VVH begon de set met Iris Hooghiemster en Anniek Punt op de buitenaanval, aanvoerster Nelly van Dijk en Alien Hoekstra op de midaanval, Marieke Sinnema en Yvette Meirink op de diagonaal/spelverdeling en Leanne Jaspers als libero. Merle Santema was afwezig, maar gelukkig was Rixt Borgman na maanden blessureleed weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Vanaf het begin was de ploeg van coach Reinier Kwast de bovenliggende partij. Van enige kampioensstress was geen sprake bij de meiden. De eigen pass lag goed, waardoor Yvette en Marieke de aanvalsters goed konden bedienen. Ook serverend was het goed wat VVH liet zien. Met name Alien en Nelly waren vaak direct succesvol. Rixt werd in het achterveld nog ingebracht als extra verdediger en pakte dit ook prima op. De bezoekers waren kansloos; met 25-15 werd de set en daarmee het kampioenschap binnengehaald.

Met de scheidsrechter was afgesproken dat huldigingen en dergelijke pas na de wedstrijd zouden plaatsvinden en dit was maar goed ook. Hierdoor bleven de dames gefocust om ook in volgende sets scherp te blijven. Bij vlagen deed Stanfries goed mee, maar door de uitstekende Harlinger passlijn onder leiding van Leanne en de harde aanvallen van Iris en Anniek raakte VVH bijna nooit de grip kwijt. Zo kon Rixt ook iedere set binnen de lijnen komen achterin. Met 25-18 en 25-14 gingen set twee en drie naar VVH, waardoor de wedstrijd gewonnen werd. In set vier hadden de dames wel een concentratiedipje maar toch werd de overwinning deze set over de streep getrokken (25-21).

Hierna was het tijd om de titel te vieren. Uit handen van Ilonka Volkers van de jeugdcommissie van VVH kreeg aanvoerster Nelly van Dijk de beker uitgereikt. Stuk voor stuk ontvingen de dames en de coach ook nog een medaille. Vanuit de vereniging was ook nog een aandenken geregeld voor de dames in de vorm van shirtjes en ook van de ouders van de speelsters werden nog diverse cadeautjes gegeven aan het team. In stijl vertrokken de meiden later uit de hal om de titel in TDF in Berlikum te vieren.

Geweldig seizoen
Met nog één wedstrijd te gaan, kan gesproken worden van een zeer succesvol en bijzonder seizoen voor het team, waarin de speelsters wekelijks stappen vooruit maakten. Werd aan het begin van het seizoen nog vaak met de hakken over de sloot gewonnen; aan het einde van het seizoen liet het team haar tegenstanders vaak gewoon kansloos.

Trainingsbelasting
Voorafgaande het seizoen is vanuit de vereniging ervoor gekozen om het merendeel van het team mee te laten trainen (en vaak ook spelen) bij het eerste damesteam onder leiding van Ous Spiekstra. Dit zorgde ervoor dat de meiden dikwijls vier trainingen en twee wedstrijden per week voor de kiezen kregen. De belasting die hierbij kwam kijken was groot, maar de ontwikkeling die de dames stuk voor stuk hebben doorgemaakt is indrukwekkend te noemen en maakt dit het meer dan waard. Voor komend seizoen zullen de meeste meiden van dit team ook onder Ous blijven trainen en spelen.