Sport

Jongensgym in ?t Noorderlicht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vorig schoolseizoen is V&K-Stenen Man gestart met een tweetal gymgroepen speciaal voor jongens. Er wordt gesport in de breedste zin van het woord. Van klimmen en klauteren tot acrobatiek en van balspelen tot conditietraining. De jeugd wordt tijdens deze lessen op zeer gevarieerde wijze getraind en gebruikt daarbij alle spieren.

Gymsport is behalve een leuke sport om te doen ook een heel goede basis voor andere sporten. Bij andere sporten komen veel vormen van beweging niet vaak of helemaal niet aan de orde. Als je een breed sportaanbod hebt is dat gunstig voor je ontwikkeling.

Wie aan gymsport wil blijven doen kan een stapje verder gaan. Bij voldoende aanbod is er een mogelijkheid om aan springvormen, tumbling en dergelijke te gaan doen. Binnen V&K-Stenen Man leeft de ambitie om een dergelijke groep op te zetten en dat begint bij de start met jongensgym.
De lessen worden sinds augustus gegeven door Marleen Bergsma. Zij is afgestudeerd aan het CIOS en heeft alle kennis in huis om deze lessen een passende, uitdagende inhoud te geven. De eerste groep van jongens van ongeveer 6 tot 9 jaar, start om 15.00 uur en de tweede groep, vanaf 9 jaar, een uurtje later om 16.00 uur.

Van gym naar turnen
Vorig jaar is er tussen de gymgroepen en de selectie turngroepen een en ander veranderd in het aanbod van V&K-Stenen Man. Door een aantal groepen toe te voegen en de instap turngroepen in drie leeftijdscategorieën in te delen, is de doorgaande lijn beter gewaarborgd. Kinderen kunnen nu op alle niveaus lessen volgen die bij hen passen. Als je meer iemand bent van recreatiesport blijf je op gym, kun je meer aan, dan kun je doorstromen naar de selectie.
Turnen is sinds de Olympische Spelen in Rio razend populair. Dit zie je dan ook aan de behoorlijke groei in de diverse groepen. Binnen onze regio zijn we de enige club die op landelijk niveau meedoet aan wedstrijden. Daar is V&k-Stenen Man als club erg trots op.
Instapturnen en turnen begint echter bij de gymlessen die je als peuter volgt.
Als je ambitie hebt om te gaan turnen kun je het beste beginnen in de gymlessen. Hier leer je de basiselementen en werk je aan je lenigheid en motoriek om de moeilijke oefeningen op de toestellen later goed te kunnen uitvoeren. Wie zich wil aanmelden voor het gymmen bij V&K Stenen Man, kan een kijkje nemen op de website www.venk-stenenman.nl Er is nog voldoende ruimte in de diverse gymgroepen. Daarnaast is er freerunning voor meisjes en jongens op de maandagmiddag.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda