Jeugdverslag fc Harlingen

Weer lekker veel voetbal gezien op de velden van Harlingen. Maar ook buiten de Vierkantsdijk waren er genoeg spannende en uitdagende wedstrijden te zien. Voor wie alles nog eens rustig na wil lezen hebben we onderstaand een samenvatting gemaakt van week 44.

F-pupillen
Fc Harlingen F4 kreeg afgelopen zaterdag Blauw Wit ’34 F8 op visite. F4 wist wel twee keer te scoren maar de winst was voor de Leeuwarders. Het werd 2-6. De nog ongeslagen fc Harlingen F3 vertrok naar Terschelling om het op te nemen tegen AVV F1. AVV was in het begin de bovenliggende partij en zij kwamen dan ook snel op een voorsprong. Harlingen probeerde de gelijkmaker te maken maar kreeg de bal net niet over de lijn. Of de bal ging over, naast of op de paal. Dan scoort Harlingen toch de gelijkmaker en de 1-2 en 1-3 kwamen er ook meteen achteraan. Na de pauze zette Harlingen de ingezette weg voort en eindigde uiteindelijk met 1-9. Fc Harlingen F2 speelde thuis een spannende pot tegen Frisia F9. Ze gingen de rust in met een 1-0 voorsprong. Na de rust kwam Frisia sterk het veld op. Zó sterk zelfs, dat ze in de 2e minuut van de tweede helft de gelijkmaker maakten en een minuut later zelfs de 1-2. Harlingen gaf niet op en scoort de gelijkmaker. Vlak hierna kwam Frisia toch weer op voorsprong maar ook hier wist Harlingen de stand weer gelijk te trekken. Eindstand 3-3. Fc Harlingen F1 trad al vroeg aan in Leeuwarden om het tegen de Zwaluwen F1 op te nemen. Het was niet een hele goede wedstrijd maar het resultaat was wel daar en Harlingen F1 staat na een keurige overwinning van 2-6 op mooie tweede plek in de competitie!

E-pupillen
De dames van E5M hadden niet veel te vertellen in hun thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot E3. Het werd 0-11. Fc Harlingen E4 is deze week verkozen tot Team van de Week. Dit kwam natuurlijk mede door de winst van 3-2 op Zeerobben E7 maar ook het feit dat dit team werd betiteld met een blauwe kaart van de tegenstander wegens sportief gedrag. Fc Harlingen E3 ontving het team AVV E1 van Terschelling. En deze laatste nam ook de punten mee naar het eiland want het werd 1-5. Fc Harlingen E2 ging thuis tegen Frisia E6 met een 0-2 de rust in. En dus namen ze in de tweede helft wat meer risico. Hierdoor wist Harlingen wel te scoren maar kon het niet voorkomen dat het toch 1-4 werd voor de Leeuwarders. Het publiek heeft in ieder geval een hele leuke wedstrijd gezien waarin beide ploegen goed combineerden en de keepers van beide teams in goede vorm staken. Fc Harlingen E1 boekte een ruime overwinning in Leeuwarden. Tegen de Zwaluwen E1 stond het in de rust nog 0-2 voor Harlingen maar in de tweede helft had Harlingen pas echt de smaak te pakken. Dik verdiend won Harlingen met 0-7.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 ontving SC Franeker D4. Er waren wel veel goals gemaakt maar het is Franeker die de pot wint met 2-5. In de wedstrijd van fc Harlingen D1 vielen er nog meer goals en was de tegenstander Workum D1 duidelijk de sterkste. Eindstand 18-1. Fc Harlingen MD1 wist net niet de stand gelijk te trekken thuis tegen St. Annaparochie MD1 want een gelijk spel zat er zeker in. Het werd uiteindelijk 1-3.

C-junioren
Fc Harlingen C2 speelde goed in de thuiswedstrijd tegen SDS C2. Na 3 minuten ontstond er een goede kans voor Harlingen maar helaas ging de bal net naast. Er ontstonden meerdere kansen voor Harlingen om te scoren maar als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit wel en na een kwartier maakte SDS er 0-1 van. Vlak voor rust maakt SDS er zelfs 1-3 van. De 2e helft is eigenlijk een kopie van de eerste helft en de eindstand werd 2-6. De jongens van fc Harlingen C1 hebben alles geprobeerd en gevochten als leeuwen maar ze konden niet voorkomen dat, met een stand van 4-1, de punten in Stiens bleven. En ook Read Swart MC1 was te sterk voor de meiden van fc Harlingen MC1. Eindstand 7-2.

B-junioren
Fc Harlingen B1 trad zaterdag op eigen veld aan tegen de nummer vier van de ranglijst: AVC B1. Aan het einde van de eerste helft was de balbezit verhouding ongeveer 80-20 (in het voordeel van de Harlingers), maar desondanks werd de kleedkamer opgezocht met een 1-2 achterstand. Na de rust werd het al snel 2-2 voor de Harlingers en iedereen kreeg weer vertrouwen. Helaas viel dat even tegen toen de achterstand na een compleet mislukte buitenspelval weer een feit was: 2-3. Na een penalty voor AVC probeerden de Harlingers de draad weer op te pakken en opnieuw resulteerde dit in de aansluitingstreffer maar dit werd ook tevens de eindstand 3-4.

A-junioren
De mannen van fc Harlingen A1 waren vrij maar mogen het morgen in een thuiswedstrijd opnemen tegen de nummer 4 Sparta ’59 A1. De wedstrijd begint om 15.30 uur.
Uiteraard is er vanaf 9.00 uur al volop voetbal te zien bij fc Harlingen. F3 en F5 bijten de spits af tegen respectievelijk Zeerobben F5 en SC Franeker F5. Maar ook de Minipupillen komen weer in actie gevolgd door teams van de E- en D-pupillen en ’s middags zijn de C- en B junioren aan de beurt.
En zondag komen de mannen van het 7e, 6e en het 3e elftal weer in actie. Kortom, een heerlijk voetbalweekend voor de boeg op de Vierkantsdijk.