Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Met een prachtig weekend achter de rug staan de meeste teams alweer te popelen om komend weekend weer te mogen gaan genieten van hun allerliefste spelletje, voetbal. De teams werken naar de ontknoping toe. Maar er zijn ook teams die dit weekend even kunnen ademhalen. Maar goed, afgelopen weekend was het weer gezellig druk en ongetwijfeld heeft u niet alles kunnen zien. Dus voor u, de uitslagen op een rijtje:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar verloren de jongens van de JO9-1 in een thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie met 1-2 en zakken hiermee van de tweede naar de derde plaats. De jongens van JO9-2 speelden thuis tegen Blauw Wit JO9-4, hun directe concurrent. Fc Harlingen boekte een prachtige overwinning, waarbij de jongens energieke ‘voetballevendigheid’ hebben laten zien en mede door het samenspel werd het 7-2. De jongens van JO9-3 namen het zaterdag thuis op tegen SDS uit Easterein. En dit ploegje onder leiding van Patricia doet het erg leuk. Met name bij de trainingen zie je vooruitgang en dit zie je uiteraard terug in de wedstrijdjes. Ze wonnen met 4-2. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 ontvingen thuis de JO9-2 van Mulier. Ook deze jonge groep gaat het spelletje steeds beter snappen waarbij de lol erg hoog in het vaandel staat uiteraard. Fc Harlingen won met 7-1.

Bij Jeugd Onder 11 jaar waren het de mannen van JO11-1 die het afgelopen zaterdag op mochten nemen tegen vv Heerenveen JO11-2. En hier kwam heel wat publiek op af. Maar goed ook want dit werd de allereerste overwinning van de Harlingers, eindstand 4-1. Na een weekje vrij gehad te hebben waren de jongens van JO11-2 er zaterdag helemaal klaar voor. Ze ontvingen thuis Makkum JO11-2 en wisten deze flink te winnen met 7-1. De JO11-3 verloren zaterdag thuis tegen St. Annaparochie JO11-4. Zaterdag reizen ze af naar Heech om het daar op te nemen tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO11-4.
De meisjes van MO11-1 ontvingen de koploper in de eerste klasse op de Vierkantsdijk, Mulier MO11-1. En dat ze niet voor niets koploper waren, lieten ze zien. Maar liefst 0-14 werd het voor de gasten. Snel vergeten en concentreren op de wedstrijd van zaterdag. Dan zullen de meiden in Stiens laten zien wat ze kunnen.

Bij de Jeugd Onder 13 jaar namen de jongens van JO13-1 het op tegen Zeerobben JO13-1. De eerste ontmoeting tussen de teams werd door fc Harlingen gewonnen en dus wilden de jongens wederom de punten pakken. Nadat ze met 0-1 voor komen is het na de rust Zeerobben die herpakt en uiteindelijk wint met 2-1. De jongens van JO13-2 staan net als Ajax ‘maar’ drie punten achter de koploper. De mannen van leider Bote en trainer Erik doen er dan ook alles aan om de eerste plek over te nemen. Maar dan moet er wel gewonnen worden. En dat deden ze afgelopen zaterdag. Tegen Mulier JO13-1 werd het 5-0. Nog vijf wedstrijden te gaan en dan zullen we het weten… De mannen van JO13-3 speelden zaterdag 3-0 in een thuiswedstrijd tegen S.C. Stiens JO13-3.
De meiden van MO13-1 speelden gelijk tegen een oude bekende SC Joure MO13-1. Joure wist twee keer voor te komen maar fc Harlingen trok de stand door goed samenspel gelijk en het werd 2-2.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar lieten de jongemannen van JO15-1 in Stiens zien waar ze voor gekomen waren. De eerste plaats behouden. Het werd 0-4 en met nog zes wedstrijden te gaan blijven ze de koppositie houden. De mannen van JO15-2 waren afgelopen weekend vrij. Zaterdag reizen ze af naar Nijland en nemen het dan op tegen de koploper.
De dames van MO15-1 namen het zaterdag op Sportpark Olde Veste te Steenwijk op tegen de MO15-3. En in een zeer spannende wedstrijd, waarbij de meiden met 3-1 achter kwamen te staan, wisten ze toch tot 3-4 te komen. Wel verlies maar in een mooie wedstrijd.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar nemen de jongemannen van JO17-1 het zaterdag op in en tegen Makkum JO17-1.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar namen de mannen van de JO19-1 het thuis op tegen SC Franeker JO19-1. En dat de mannen het zwaar hebben, is wel duidelijk. Ook nu werd er 0-9 verloren. Maar ze geven niet op. Dat is er niet bij. Zaterdag zullen ze op Sportpark Schatzenburg, tegen de nummer 2 SJO Dronrijp Foarut Combinatie JO19-1, alles gaan geven.

Zaterdag zijn er weer nieuwe ronden, nieuwe kansen voor vele teams. Het zal niet erg druk worden omdat het weer zo’n ‘uit’ weekend is. Maar dat betekent niet dat u niet hoeft te komen. Integendeel. Vanaf 10.00 uur spelen de jongens van JO13-1. Daarna is het meiden tijd en zullen de MO15-1 om 12.00 uur spelen. Ook om 12.00 uur spelen de JO13-3. De dag wordt afgesloten door de JO15-1 en die beginnen om 14.00 uur. Dus… tot zaterdag!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda