Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
De vakantie is voorbij, de Visserijdagen zijn voorbij? en dat betekend dat het voetbalseizoen weer geopend is. Volop levendigheid op de velden van fc Harlingen. Langzaamaan begon alles te draaien in de laatste vakantieweek. De bekerwedstrijden zijn inmiddels in volle gang en sommige teams hebben zelfs hun allereerste competitiewedstrijd al weer gehad. Een kleine wijziging in de benamingen van de teams zijn er wel.

De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats zijn de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar) gekomen. C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Feitelijk verandert er niets want dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren.. Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J. Deze aanduidingen zijn nodig om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken, aldus het KNVB…

En dan nu de uitslagen van week 35:
De JO9 (Jeugd Onder 9 jaar, voorheen de F-pupillen): Team 1 moest uit tegen Workum. Door een goal van Daniel en een prachtige vrije trap van Jelle spelen zij in Workum 2-2 en sleepten daarmee hun eerste punt binnen in de bekerronde. Team 2 nam het thuis op tegen Stormvogels-1 en ondanks de eindstand van 2-6 op het scorebord hebben de jongens laten zien dat ze plezier hebben in het voetbal en een prima eerste wedstrijd gespeeld hebben met hun nieuwe team. Team 3 nam het in Sexbierum op tegen AVC-1 en het werd daar 6-0.

De JO11 (Jeugd Onder 11 jaar, voorheen de E-pupillen): Team 1 speelde op een doordeweekse avond bij AVC 0-0 in de bekerronde. Afgelopen zaterdag werd het bij en tegen Zeerobben 1-4. Team 2 verloor tegen Dronrijp/Foarut met 1-4. Team 3 nam het op tegen Oosterlittens JO11-4. Vloeiende combinaties, elleboogjes, schitterende goals, maar vooral heel veel plezier. Het leverde maar liefst zes goals op (1-6), echt teamwork. De meisjes van MO11-1 namen het op in en tegen Bolsward en verloren nipt de wedstrijd met 4-3.

De JO13 (Jeugd Onder 13 jaar, voorheen de D-junioren): Team 1 speelde 2-4 tijdens de thuiswedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg. Later die week verloren de jongens in en tegen Workum met 8-1. Hiermee is hun bekeravontuur gestrand en kunnen zij de pijlen richten op de competitie. Voor team 2 werd het een heuse doelpuntenfestijn. Met maar liefst 0-11 wonnen de Harlingers van St. Annaparochie. Team 3 moest de winst overlaten aan Zeerobben. Eindstand werd daar 0-6. De meiden van MO13-1 speelden in en tegen Bolsward 7-0.

De JO15 (Jeugd Onder 15 jaar, voorheen de C-junioren): Team 1 speelde thuis tegen Scharnegoutum ’70 0-2 in een zeer boeiende wedstrijd. Daarna kwam Frisia op bezoek en werden de punten verdeeld, 2-2. Team 2 nam het op in Dronrijp tegen SJO Dronrijp/Foarut. Een flink verschil wat ook terug te zien is in de stand, 12-2. De dames van MO15-1 wisten wel twee keer te scoren maar het was Stiens die er vijf maakten. Eindstand 2-5.

De JO17 (Jeugd Onder 17 jaar, voorheen de B-junioren): Team 1 wist tegen Tzummarum nog geen winst te halen. 4-0. In de uitwedstrijd tegen VC Trynwalden werd het 5-0.

De JO19 (Jeugd Onder 19 jaar, voorheen de A-junioren): Voor de jongens stond zaterdag het eerste competitieduel op het programma tegen MKV’29. De jongens hadden al kennis gemaakt met de 1e klasse, door het afwerken van bekerwedstrijden en oefenwedstrijden tegen geduchte tegenstanders. Tot aan de rust ging het gelijk op maar in de tweede helft was dan toch MKV de meerdere. Eindstand 2-0.
En morgen? Weer volop voetbal op de velden van fc Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda