Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - Voor de jeugdteams van de fc Harlingen was er deze zaterdag maar een beperkt programma. Dit kwam doordat er een beker- en inhaalronde stond vastgesteld.

Het E1 team moest het in de tweede bekerronde opnemen tegen Bolsward E2 en deze wedstrijd had alles wat een bekerwedstrijd  kan hebben. In een leuke en gelijk opgaande wedstrijd was de spanning om te snijden waarbij de balans van de doelpunten helaas steeds aan de verkeerde kant voor E 1 uitsloeg en zij steeds achter Bolsward aan moesten om de gelijkmaker te maken om zo te proberen om op voorsprong te komen. In de laatste minuten was het voor alle partijen billenknijpen want bij een 3-4 stand ging E1 massaal op de aanval spelen en kreeg enkele mooie kansen, maar het was hierdoor Bolsward dat uit een counter de genadeklap gaf en 3-5 scoorde.

De mannen van D3 moesten uit naar Stormvogels D1 en speelden hier een goede partij voetbal , maar konden niet voorkomen dat er helaas met 3-2 werd verloren. Voor D1 was er ook een inhaalwedstrijd en wel tegen de SJO Oudega/HJSC combinatie. D1 speelde goed voetbal , maar het wilde jammer genoeg niet  erg goed lukken om de bal in het net te krijgen en als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze vaak wel en dat was ook nu weer het geval en dus was er een 1-5 verlies.

C2 moest uit naar Leovardia C 6 en wist hier een knappe 3-4 overwinning te behalen. Voor C 1 was er een bekerwedstrijd tegen Bakhuizen C1 in deze wedstrijd lieten beide teams zien niet veel voor elkaar onder te doen en dat ze beiden naar de volgende ronde wilden gaan. C 1 nam via een doelpunt van Jort de leiding maar het was Bakhuizen dat enkele minuten later weer gelijk maakte. Nadat er over en weer wat kansen waren geweest was het Arjan die er vlak voor de rust 2-1 van maakte. Na de rust had  C1 de beste kansen maar de Bakhuister keeper wist zijn doel schoon te houden. Maar toch was het C1 dat door Remko op 3-1 kwam. Hierna gooiden de gasten er een schepje bovenop  en wisten tot 3-2 terug te komen, waarna het nog een zeer spannende wedstrijd werd met voor beide ploegen kansen maar het was C1 die aan het langste eind trok en de volgende ronde wist te halen.

B1 dat het in de competitie erg goed doet, moest thuis tegen St.Anna B2 en of het nu aan de nieuwe shirts van Schildersbedrijf Rob van der Kooi lag of dat de uitstraling van spelen op het hoofdveld de mannen extra kracht gaf, maar in een wervelende voetbalshow werd er met 14-0 gewonnen. De wedstrijd van A1 uit naar Leovadia werd uitgesteld.

Zaterdag 22 november kan fc Harlingen VR 2 als eerste team in de historie van de fc Harlingen kampioen worden.
Dit vrouwen zevental team bestaande uit  Ingrid Hoekstra , Marit Galema, Saskia Helvrich-Kuper, Cerise Helvrich, Miranda Schoot-Poeze, Joyce Polet, Audrey Hiemstra-Bergsma, Astrid Bouma, Linda de Wind, Silvia Nikolic-Zeilmaker, Daisy Nota, Nadjesta Koning en Femke Huisman bestaat al enkele jaren (eerst onder de naam Robur VR1) en is een mix van enkele jonge(re) dames  en al wat oudere routiniers die nog steeds met veel plezier elke week het spelletje willen spelen.

VR 2 doet het dit jaar zeer goed en staat ongeslagen boven aan hun klasse en zij kunnen dit zaterdag bekronen met een kampioenschap in de uitwedstrijd tegen Woudsend VR1. Hopelijk gaan er veel supporters mee om deze dames te steunen en kunnen deze sterren om ca. 15.15 uur worden bejubeld als de kampioenen.