Jeugdnieuws fc Harlingen

Voor de meeste teams is de winterstop al aangebroken maar er waren een paar teams die nog even hun best moesten doen. Nog ??n keer alles geven, nog ??n keer genieten en dan? de welverdiende winterstop. Onderstaand een verslag van de wedstrijden die afgelopen week gespeeld zijn.

F-Pupillen
In de categorie F-pupillen kwam afgelopen week alleen fc Harlingen F4 in actie. Zij namen het op tegen SJO Warga WWS F6 en Harlingen verloor deze wedstrijd nipt met 2-1.

D-Pupillen
Fc Harlingen D1 kwam thuis in actie tegen Oosterlittens D1 en hoewel Harlingen drie keer wist te scoren, konden ze de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Oosterlittens won met 3-5. Hetzelfde gold voor de fc Harlingen MD1. Zij namen het thuis op tegen de Leeuwarder Zwaluwen MD1. De dames verloren helaas met 1-9.

C-Pupillen
Alleen fc Harlingen MC1 kwam in actie afgelopen week. LSC 1890 MC1 uit Sneek kwam naar de Vierkantsdijk. De laatste wedstrijd voor het ingaan van de winterstop en de meisjes wilden in de tussenstand van de competitie zo hoog mogelijk komen te staan. Ondanks dat MC1 een overwicht wist op te bouwen en ook een behoorlijk aantal kansen kreeg, bleef de hatelijke nul steeds op het scorebord staan. De LSC muur was bijna ondoordringbaar omdat deze meisjes zich met hangen en wurgen staande wisten te houden en anders was daar wel hun voortreffelijke keepster die heel wat doelpunten van MC1 wist te voorkomen. Maar in de 26e minuut werd er vanaf de rand 16 meter hard en laag op goal geschoten en hier had de LSC keepster geen antwoord op en was het 1-0 voor Harlingen. Op slag van rust wist Harlingen de 2-0 te maken. Na de rust ging Harlingen goed door en zocht wederom de aanval op. Dit resulteerde in nog twee goals in de tweede helft en Harlingen zette de eindstand op een 4-0 overwinning. Door deze overwinning stijgt fc Harlingen MC1 naar de tweede plaats op de ranglijst en dat is een prima plek om de winterstop mee in te gaan.

A-Junioren
Bij fc Harlingen A1 was het een doelpuntenfestijn. En dit zie je eigenlijk alleen bij de MiniPupillen en/of F-pupillen. Tegenstander was SJO Warga WWS A2. Hoewel zij één keer doel wisten te treffen was het overduidelijk Harlingen die de baas was. Met maar liefst 18-1 wonnen de jongens en blijven ze nog steeds koploper in hun competitie.

Voor aanstaande zaterdag zijn er vier jeugdteams die nog in actie komen. Om half elf bijt fc Harlingen E1 thuis de spits af tegen SC Joure E1. Daarna, om twaalf uur, is fc Harlingen B1 aan de beurt. Zij spelen eveneens op de Vierkantsdijk tegen ST Minnertsga/St. Jacob B1. Om één uur is fc Harlingen A1 in Sneek te vinden. Daar nemen ze het op tegen SWZ BOSO Sneek A3. De nummer één tegen de nummer twee en als laatste vertrekt fc Harlingen C2 morgen naar Terschelling. Om half twee start daar de wedstrijd tegen Terschelling C2.