Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Voor sommigen was het een flitsende start. Voor anderen een valse en weer voor anderen helemaal geen start. We hebben het over de voorjaarscompetitie die afgelopen zaterdag voor alle teams van start zou gaan. Voor sommigen een gelukje omdat ze nog in de auto zaten en net terug kwamen van vakantie. Voor anderen een grote teleurstelling. Morgen lijkt het erop dat alle teams los kunnen inclusief de Waddenrobkes.

Competitie
Voor de teams die later op de zaterdag in actie kwamen waren de omstandigheden ideaal. Onder zonnige omstandigheden konden zij wel aan de voorjaarscompetitie beginnen. Zo kwam A1 pas om 12.30 uur in actie. Zij troffen op het hoofdveld de koploper in de hoofdklasse Blauw Wit A1. Een stuntje zat er niet in. Blauw Wit was de betere ploeg en won met 0-4. Zeerobben kan morgen wederom aan de bak als de uitwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek A1 op het programma staat. Deze ploeg staat vierde op de ranglijst maar heeft slechts vier punten meer dan Zeerobben.

C1 behaalde een knap punt in de uitwedstrijd tegen de nummer vijf van de ranglijst SWZ Boso Sneek C1. Lang, lang stond het 1-0 maar in de slotseconden prikte Zeerobben er nog één in en werd het dus 1-1 en in deze fase van de competitie is elk punt welkom. C3 kwam thuis in actie tegen ST Arum/Stormvogels ’64 C1. De jongens uit Arum en Achlum wonnen verdiend met 1-5.

Bij de E-pupillen kwam E3 wel in actie omdat zij pas om 11.00 uur moesten beginnen. En daar waren ze achteraf heel blij mee want meteen de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie winnen met 8-1 van Frisia E7 voelt goed.

Bij de F-pupillen gingen twee wedstrijdjes door. F4 kwam zeer tevreden terug uit Leeuwarden want daar werd met 0-8 gewonnen van Leovardia F5. En ook F8 speelde een uitwedstrijd in Leeuwarden. Zij speelden tegen Blauw Wit F13. F8 scoorde maar liefst 4vier doelpunten maar ook Blauw Wit scoorde. Zij scoorden er zelfs drie meer waardoor het 7-4 werd.

Meisjes
Kampioen van de najaarscompetitie MD1 kwam ook in actie en moest naar Leeuwarden voor de zware uitwedstrijd tegen Frisia MD1. Na een kampioenschap wordt je vaak iets zwaarder ingedeeld en dat merkten de meiden meteen. Frisia won met 7-1. De meisjes van MD2 verloren vorige week nog kansloos met 6-1 van Valthermond voor de beker maar herstelden zich afgelopen zaterdag knap tegen L. Zwaluwen MD1. In een spannende wedstrijd waarbij L. Zwaluwen zelfs nog op voorsprong kwam won MD2 uiteindelijk met 4-2 en kent wederom een goede start van de competitie. ME1 is de competitie ook voortvarend begonnen. In Bolsward werd keurig met 2-4 van Bolsward ME2 gewonnen.

De dag van morgen
Morgen zal er een nieuwe poging worden gedaan om een start te maken met de voorjaarscompetitie. De weersvoorspellingen lijken goed en dan zou het zo maar kunnen dat de elf geplande thuiswedstrijden voor de jeugd morgen allemaal doorgaan. Maar dat zijn niet de enige wedstrijden want ook de Waddenrobkes staan alweer te trappelen om morgen met de landencompetitie van start te gaan. En dus is het morgen ongetwijfeld weer gezellig druk op het Oostersportpark waar het weer volop jeugdvoetbal is wat de klok slaat. U kunt erbij zijn maar dan wel vroeg uit de veren want de eerste wedstrijden beginnen reeds om 8.45 en wie voor de Waddenrobkes komt moet ook al om 9.00 uur aanwezig zijn, dan klinkt het startschot. Het zal sowieso druk worden want er gaat veel gescoord worden weet de club nu al. Vanaf morgen tellen de doelpunten namelijk mee voor de Doelpuntactie die de club enige weken geleden is gestart. Scoren voor je club! Als dat niet motiveert?

|Doorsturen

Buienradar



Agenda