Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werden er maar vijf thuiswedstrijden door de jeugdteams gespeeld. Voor veel teams is de winterstop reeds begonnen. Sterker nog, morgen staat er voor de E-pupillen het eerste onderlinge zaalvoetbaltoernooi alweer op het programma in de Waddenhal en maken sommige F-teams een start met de KNVB zaalcompetitie. Maar er staan zelfs nog twee competitiewedstrijden op het programma. Zowel D1 als E1 komen nog in actie. Bedrijvigheid genoeg dus ondanks de naderende kerst.

Junioren
B2 speelde ook nog een competitiewedstrijd afgelopen zaterdag. Daarvoor moesten ze naar Deinum om te spelen tegen middenmoter Sparta B1. Het werd een kleine nederlaag voor B2.
C1 heeft het zwaar in de hoofdklasse en moest afgelopen zaterdag uit naar Wolvega C1. Een ‘6-punten’ wedstrijd. C1 moest de zege aan Wolvega laten waardoor die een gaatje slaan met C1. C1 moet zich zien te herpakken na de winterstop. C2 moest voor haar laatste wedstrijd in 2015 aantreden tegen Ooosterlittens C1. Ondanks de goede wil lukte het niet om te winnen. Het werd 3-0 maar C2 staat mooi in de middenmoot.

Pupillen
D1 kwam al vroeg in actie op het Oostersportpark. D1 had goede zaken kunnen doen door thuis te winnen maar helaas bleven ze steken op een 3-3 gelijk spel waardoor het gat vijf punten blijft. Morgen de laatste wedstrijd van 2015. Uit naar Balk.
Ook E1 kwam nog in actie. Na de fantastische reeks van de afgelopen weken (vijf keer winst in de competitie en weer een ronde verder in de beker) stond er afgelopen zaterdag de zware thuiswedstrijd tegen Joure op het programma. Ondanks een goede start (1-0) verloor E1 uiteindelijk met 1-3 van de nummer twee. Maar de competitie is nog lang. Morgen de laatste wedstrijd van 2015 tegen LSC E3 en dan is het ook voor E1 winterstop dat in ieder geval als derde de winterstop in gaat.
F4 was al kampioen maar wou het doelsaldo toch nog even opkrikken. Dat is gelukt want ze wonnen met maar liefst 13-0 waardoor het totaal op maar liefst 105 doelpunten is gekomen. Een ongelofelijk aantal. Voor F5 stond er zo aan het einde van de competitie nog even een reisje naar Terschelling op het programma. Dat zijn altijd leuke uitstapjes. Helemaal als je ook nog eens wint van AVV F1 met 1-2.

Meisjesvoetbal
Maar liefst drie thuiswedstrijden voor de meiden van Zeerobben. MB1 speelde om 11.00 uur tegen VVT MB1. Na de korte najaarsreeks is MB1 al snel in een nieuwe competitie terecht gekomen waar het team het uitstekend doet. Want afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. 3-0 werd het. En door dit resultaat is MB1 opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst op slechts twee punten achterstand van koploper Veenwouden MB1. En de eerstvolgende wedstrijd die in 2016 op het programma staat is die tussen Veenwouden en Zeerobben. Goed overwinteren is dus belangrijk en dan op 27 februari meteen vol aan de bak. MC1 speelde ook thuis. Zij konden de laatste wedstrijd in 2105 niet in winst omzetten. Het werd wel een spannende en attractieve wedstrijd die uiteindelijk met 2-3 werd verloren. Toch een mooie derde plaats voor MC1 in de najaarsreeks. En ook ME1 kwam nog een keer in actie. Zij speelden thuis tegen Stiens ME2. En ook ME1 sloot het najaar goed af met een fraaie 3-1 overwinning op Stiens ME2. En daarmee is ME1 op een keurige tweede plaats geëindigd in de competitie. Voeg daarbij het kampioenschap van MD1 en de mooie tweede plaats van MD2 en je kunt niet anders concluderen dat de meisjes van Zeerobben het meer dan voortreffelijk hebben gedaan. We kunnen bijna niet wachten op het voorjaar als de competities weer verder gaan.

De dag van morgen
Op het Oostersportpark heerst er morgen een serene rust. Er staan geen thuiswedstrijden meer op het programma. D1 en E1 spelen nog een keer een uitwedstrijd en F5 en F6 gaan zich mengen in de strijd om de titel in de zaalcompetitie van de KNVB. Het jeugdjournaal neemt nog geen afscheid van haar lezers en komt dinsdag aanstaande in deze krant nog eenmaal met het overzicht van de eerste seizoenshelft met daarin natuurlijk ruim aandacht voor alle kampioenen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda