Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Wat was het weer een fantastische voetbalmorgen afgelopen zaterdag bij Zeerobben. Je mag er met recht trots op zijn als je ziet dat er op 4 velden de gehele ochtend jeugdvoetbalwedstrijden gespeeld worden. De junioren op het hoofdveld, de pupillen op het B en C-veld en de Waddenrobkes op het D-veld. Dat levert altijd een mooie wandeling langs de velden op. Winst, verlies of een gelijkspel? Het maakt eigenlijk niet uit als je ziet hoe de jeugd zich vermaakt. Morgen zal het niet anders zijn.

Junioren
A1 was onverwachts vrij. SJO Jong Harkema kon geen team op de been brengen en dus werd de wedstrijd uitgesteld en zal op een later tijdstip gespeeld worden.

B1 deed hele goede zaken. In de hoofdklasse met 1-3 winnen in Dokkum van Be Quick is niet velen gegeven. B1 deed het wel en kruipt weer richting de kop van het klassement. Een 3e plaats voorlopig. B2 moet het voorlopig met 1 puntje doen want ook afgelopen zaterdag werd er verloren. Dit keer van ST Arum/Stormvogels/Mulier B1.

C1 kreeg de nummer 2, Leovardia C1, op bezoek. Werd er eerder nog gelijk gespeeld tegen de koploper, dit keer verloor C1 met 1-4 van het sterke Leovardia C1. Morgen nieuwe kansen als C1 afreist naar Urk om op Urk te spelen. En ook C2 speelde tegen Leovardia en ook hier ging de winst naar Leeuwarden. Het werd 0-4. C3 beleefde een mooi dagje op Terschelling. De weersomstandigheden waren prima en het voetbal ook nog eens. Dat leverde een 2-6 overwinning op en veel lol. En ook winst voor C4 dat keurig 2e op de ranglijst staat. Het won zelf met 1-5 van ST Arum/Stormvogels C2 en zag Workum C2 punten morsen tegen Oeverzwaluwen C2 waardoor het gaatje weer iets kleiner wordt.

Pupillen
D1 kwam afgelopen week niet in actie. D2 wel en hoe. Het won met 2-0 van SJO Dronrijp/Foartut D2. Ruim verlies was er voor D3 op Terschelling tegen AVV D1. Maar het dagje uit deed de nederlaag snel weer vergeten. D4 had een vrij weekend.

E1 is goed bezig. Na de spectaculaire bekerwinst werd de goede lijn doorgezet tegen FVC E1. Thuis op het Oostersportpark werd het 6-0. Door deze zege kruipt E1 in de hoofdklasse naar de 4e plaats. E2 kwam niet in actie. E3 wel en speelde een mooie wedstrijd tegen FVC E2 die met 4-2 gewonnen werd. MKV E4 was met 2-5 te sterk voor E4 maar E5 kwam met een goed humeur terug uit Koarnjum. Daar werd DTD E1 even met 0-3 verslagen. Helaas is de stand nog niet verwerkt in de uitslagen maar de drie punten zijn toch echt een feit. E6 boekte ook een overwinning. Dit keer werd het 6-0 tegen Frisia E14 en omdat Warga ook won blijft het spannend in die competitie. E7 verloor met 3-2 van Harlingen E4.

De bekerwinst op Harlingen F1 was geen incident zo bleek afgelopen zaterdag. Uit bij Frisia werd er met 1-4 gewonnen van Frisia F2. De wedstrijd van F2 tegen Franeker moet wel heel spannend geweest zijn. Het werd 0-1 voor Zeerobben. Winst ook voor F3 in de wedstrijd tegen Leovardia F5. 9-0! F4 bleef niet achter en won afgetekend met 10-1 van Franeker F4. Dan kon F5 niet achterblijven natuurlijk. Hoppa, 4-2 overwinning op Rijperkerk F1. En het gaat nog even door want ook een overwinning voor F6. 3-4 tegen St. Anna F4. F7 had een vrije zaterdag. En om het feest dan helemaal compleet te maken won F8 nog eens met 0-2 van Franeker F5. Een prachtig resultaat voor zowel de E- als F-afdeling.

Meisjesvoetbal
Zowel MB1 als MC1 kwamen afgelopen zaterdag niet in actie. MC1 deed dat wel. Zij speelden uit tegen Mulier D1 en wonnen daar even met 0-11. Maar ook LSC MD1 blijft maar winnen en staat nog steeds op 3 punten achterstand. En wat staat er morgen op het programma? Jawel, MD1 speelt uit tegen LSC MD1. Als dat geen topper is.
MD2 heeft bijna het gehele seizoen tot nu toe aan kop gestaan maar moest afgelopen zaterdag die koppositie uit handen geven omdat ze zelf met 2-3 verloren van SJO Dronrijp/Foarut MD2 en de concurrentie won wel waardoor St. Anna nu op doelsaldo aan kop staat.
Zwaar bevochten maar de punten zijn binnen voor ME1. Zij wonnen namelijk uit bij Bolsward ME2 met 1-2.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes gingen afgelopen zaterdag weer verder met de landencompetitie. Ook daar is het razend spannend en is het volop genieten voor spelers en publiek.

De dag van morgen
Wat een heerlijke ochtend morgen weer aan de Achlumerdijk. Het parkeerterrein zal weer vol staan want met 15 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling is het druk op en rond de velden. Om 08.45 kan men de verrichtingen van D1 gaan zien tegen Workum. Diegenen die iets later komen kunnen F1 bewonderen of kijken of E2 de koppositie kan pakken in de wedstrijd tegen Fraise E5. En hersteld MD2 zich na de nederlaag van afgelopen zaterdag als ze moeten aantreden tegen Frisia MD2. Te veel om op te noemen. Het is beter om langs te komen. U weet de weg.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda