Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het was goed toeven op het Oostersportpark afgelopen zaterdag. Al om kwart voor negen werd er afgetrapt door D1, E4, E7, F2 en F7. En toen de Waddenrobkes om negen uur met de vlaggenparade begonnen was het weer een gezellige drukte. Dat zorgde uiteindelijk weer voor de fijne en voor velen vertrouwde sfeer op en rond de velden. Toen zo rond half drie de laatste wedstrijden waren gespeeld kon de balans van deze zaterdag dan ook opgemaakt worden. Een zaterdag met onder andere winst, verlies, vreugde, verdriet, inzet, teleurstelling en hoop.

Zeerobben komt uit in de hoofdklasse en met ploegen als LSC A1, SWZ Boso Sneek A1, Blauw Wit A1, Drachten A1, Heerenveense Boys A1 is dat een prachtige competitie waarin, zoals het nu lijkt, Zeerobben goed kan meekomen. Afgelopen zaterdag kwam Drachten A1 op bezoek op het Oostersportpark. Na een 0-1 achterstand werd het 1-1 en kort na de 1-1 viel ook de 2-1 en leverde A1 drie belangrijke punten op. De ploeg is nog ongeslagen in de hoofdklasse en mag zich morgen meten met Buitenpost A1 dat met 4 punten Zeerobben op de hielen zit.

B1 kende een goede start van de competitie maar kon daar afgelopen zaterdag geen vervolg aan geven. Thuis tegen SJO Dronrijp/Foarut B1 werd het 2-3 en moet B1 voorlopig genoegen nemen met een 2e plaats op de ranglijst achter Blauw Wit B1. B2 moest haar meerdere erkennen in St. Annaparochie B1 en verloor met 4-0.

Zeerobben C1, dat ook uitkomt in de hoofdklasse, speelde tegen SJO Broekster Walden C1 dat nog maar 1 punt bij elkaar had gespeeld. Deze zaterdag bleven ze op 1 punt staan want C1 kwam met een keurige 3-0 overwinning terug uit Damwoude en behoudt hierdoor aansluiting met de top. C2 had al twee wedstrijden op rij gewonnen en moest aantreden tegen het nog ongeslagen Makkum C1. In Makkum verloor C2 met 3-0 maar blijft in de subtop staan. C3 deed het op eigen veld uitstekend met een 2-1 overwinning op Bolsward C3 en staat op doelsaldo keurig derde. En wat te zeggen van C4 dat in een doelpuntrijk duel thuis met 6-4 won van SC Bolsward C5. Wat een partij moet dat geweest zijn. In een competitie met o.a. Workum C2, Mulier C2, Oeverzwaluwen C2 doet C4 het prima dus.

Bij de D-pupillen had D1 weinig te melden op de vroege ochtend tegen Joure D1. Thuis werd het 0-6 voor de gasten uit Joure. Afgetekend dus. D2 kwam ook niet tot winst. Uit tegen Workum D4 werd er met 4-0 verloren. En ook D3 kon het niet bolwerken in de wedstrijd tegen Blauw Wit D4. Het werd maar liefst 1-7. D4 kwam niet in actie.

Bij de E-pupillen speelde E1 een mooie pot tegen Akkrum (winnaar Valentijns-toernooi) en won met 3-1. Daarmee waren de eerste drie punten een feit. Morgen wacht de nummer 2 van de ranglijst Joure E1. Winst was er ook voor E2 en E3. Zij wonnen respectievelijk van Berlikum E1 en FVC E2. De rest van de E-teams moest deze zaterdag genoegen nemen met een verliespartij. E4 verloor van Frisia E10, E5 van Sparta E2, E6 van Franeker E7 en E7, tot slot, verloor ruim van Blauw Wit E12.

De F-pupillen kwamen goed uit de startblokken dit keer. F1 won thuis van Frisia F2 met 4-1. F2 won ook. Met maar liefst 5-0 werd Oosterbuur Franeker F2 terug naar de Agrarische Dagen gestuurd. F3 kende geen medelijden met Leovardia F5 en won ook ruim. De wedstrijd van F4 werd helaas afgelast. F5 verloor met 2-5 van St. St. Jacob F1 maar F6 won weer van MKV F5 met 0-3. En ook F7 bleef aan de goede kant van de score door een 3-1 overwinning op Frisia F12. De jongste voetballertjes van F8 verloren van Leovardia F8 met 2-5 maar komen eraan. De eerste overwinning zal niet lang meer op zich laten wachten.

De meisjes
Na de ruime nederlaag van vorige week tegen Franeker MB1 verloor MB1 een week later van L. Zwaluwen MB1. Maar dit keer was er wel sprake van een wedstrijd en geen “walk-over”. Uiteindelijk verloor MB1 met 5-3 maar soms kan verlies ook goed voelen. MC1 was vorige week nog niet in actie gekomen en speelde nu haar eerste wedstrijd tegen SC Bolsward MC2. En hoe! Thuis op het Oostersportpark werd het 2-1 voor de meiden van Zeerobben. Wat een prachtige start van de competitie voor deze meiden.
MD1 blijft het maar goed doen. Dit keer was er geen houden aan tegen Mulier D1. Zeerobben scoorde er lustig op los en vond het bij nummer 10 wel genoeg. Weer drie punten en koploper. Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk ook voor MD2. Zij wonnen weliswaar niet met zulke grote cijfers als MD1 maar 1-2 levert uiteindelijk ook drie punten op en ook MD2 staat fier aan kop. De wedstrijd tussen ME1 en SC Bolsward ME2 was vooral spannend. Doelpunten vielen er echter niet. Daardoor dus 0-0 en het eerste puntje voor ME1.

De Waddenrobkes

En ook de Waddenrobkes zijn aan hun landencompetitie begonnen op het Oostersportpark. Elke zaterdagochtend om 09.00 begint de vlaggenparade en gaan Nederland, Engeland, Italië, België, Brazilië en Zweden de strijd met elkaar aan in een spannende competitie. Morgen is dat niet anders en spelen alle teams weer drie wedstrijdjes. Leuk om te zien hoeveel plezier deze voetballertjes nu al aan de voetbalsport beleven.

De dag van morgen
Morgen is het voor Zeerobben-begrippen rustig op het Oostersportpark Er zijn namelijk ‘slechts’ 11 thuiswedstrijden voor de jeugd. Natuurlijk spelen de Waddenrobkes ook hun competitie maar vergeleken met de 19 thuiswedstrijden van vorige week is het toch vrij rustig. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de indeling die door de Bond gemaakt wordt. Feit blijft dat er genoeg te doen is en een bezoek aan het knusse complex niet tot teleurstellingen zal leiden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda