Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? We komen in de fase terecht dat er beslissingen vallen in de verschillende competities. Afgelopen zaterdag kon de jeugdafdeling van Zeerobben wederom een kampioen huldigen. Dit keer werd F1 in de bloemetjes gezet en werd de kampioensschaal uitgereikt.

Zeerobben A1 nam het op tegen koploper Frisia A1. En net als in het bekerduel van eind augustus dit jaar werd het 4-0 voor de Frisianen.
Bij de B-junioren wederom geen winst voor B1. Uit tegen Heerenveen B1 werd er met 4-1 verloren. Zaterdag nieuwe kansen tegen LSC B1. B2 was wederom vrij van competitieverplichtingen en B3 verloor met 8-4 van AVV B1 maar had wel een mooi reisje naar Terschelling.
Zeerobben C1 verloor onverwachts met 1-4 van VEV’67 C1 uit Leek en moet daardoor even pas op de plaats maken voor de strijd om de bovenste plekken die overigens nog wel in het vizier liggen. Zeerobben C3 heeft het zwaar in de competitie. Dat geldt ook voor Franeker C2 dat tot nu toe maar één puntje bij elkaar had gesprokkeld. Als er één wedstrijd was waarin C3 zou kunnen zegevieren, dan was het in de derby tegen Franeker C2. Maar als de wedstrijd dan wordt gespeeld in Franeker met een lokale scheidsrechter dan wordt het moeilijk. Zo beleefde C3 in het naburige Franeker een hete zaterdagochtend waarbij opnieuw verlies werd geleden. Het voelde als onrecht. En de meisjes van MC1? Die deelden met de meisjes van Drachtster Boys MC2 de punten. Het spannende duel eindigde in 2-2.
Bij de D-pupillen kwam D1 niet in actie. Wat B3 niet lukte dat kreeg D2 wel voor elkaar. Winnen op Terschelling. Tegen Terschelling D1 won D2 met 1-4. D3 verloor de thuiswedstrijd tegen ST IJVC/Blauwhuis D1 met 0-4. En ook de meiden van MD1 gingen kopje onder. In St. Annaparochie werd er met 5-0 verloren van de plaatselijke sc.
Zeerobben E1 was al kampioen en had ook afgelopen zaterdag weinig moeite met St. Annaparochie E1 en behield zodoende de ongeslagen status. E3 en Marrum E1 maakten er een spannende en doelpuntrijke wedstrijd van. Na vijftig spannende minuten ging E3 er met de buit vandoor. Zij wonnen met 4-3.  Zeerobben E4 kwam terug met drie punten uit Deinum waar Sparta ’59 E2 met 1-3 werd verslagen.Voor E5 stond de spannende derby tegen FC Harlingen E3 op het programma. Na een 1-0 voorsprong halverwege werd het nog even spannend toen de stand in de tweede helft weer gelijk werd getrokken, maar nog voor het verstrijken van de tweede helft werd er opnieuw gescoord door de groenwitten waardoor de derby met 2-1 werd gewonnen. E7 had weinig moeite met Oosterlittens E3 en wist met ruim cijfers te winnen en ME1 wist niet te winnen van Dronrijp/Foarut ME1 en verloor met 0-4.

F1 werd dus kampioen in haar klasse. De wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut F1 bleek een formaliteit en werd ruim gewonnen. Door dit resultaat is F1 onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Een feestje dus na afloop. F2 was vrij en de wedstrijd van F3 werd op vrijdagavond afgelast omdat Blauw Wit niet genoeg spelertjes had. En dus gebruikten beide teams de vrije zaterdag om tegen elkaar te oefenen. Stilstand is achteruitgang immers. De strijd tussen FC Harlingen F2 en Zeerobben F4 werd met 0-3 in het voordeel van Zeerobben beslist. Ook was er een mooie overwinning voor F5 op Oostelittens F2. Het werd 6-0. F6 verloor met 3-0 van Trynwalden F4 en F7 kwam ook niet in actie.

Voor veel teams nog twee speelrondes te gaan. Op 29 november dus en voor sommige teams staat er voor 6 december ook nog een wedstrijd op het programma. Maar laten we eerst even kijken naar de dag van morgen. Er staan 13 thuiswedstrijden op het programma voor de jeugd en daarnaast speelt F2 nog een oefenwedstrijd. Het zal voor velen even wennen zijn en we missen ze nu al: De Waddenrobkes. Zij zijn klaar met hun landencompetitie en gaan weer begin maart 2015 verder op het veld. Tot die tijd spelen ze op donderdagmiddag in de Waddenhal om de Winterbokaal. Morgen beginnen de eerste wedstrijden zoals altijd al om 08.45 uur. Ervan uitgaande dat het dan voldoende licht is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda